3.239.11.178 - US

Kerstin H. Holmquist

Kerstin Hörlin-Holmquist (1925-1997) var en svensk modernistisk arkitekt og designer. Hun huskes i dag for sin evne til at skabe design til det moderne hjem i 1950’erne uden at bekymre sig om kortvarige tendenser og hvad andre mennesker troede – for at forblive tro mod hendes egen unikke og humanistiske designvision. Hun arbejdede ofte med sin mand Erik Holmquist og sammen modellerede og skabt de brikkerne sammen. Et vigtigt aspekt for parret var altid at teste deres design i deres eget hjem, før de afsluttede et projekt.

"Jeg synes både møbler og tekstiler, uanset hvor de ender, skal være venlige, blide og høflige, men uden at miste deres karakter. De skal have menneskelige egenskaber, ikke være pompøse og kun stå alene, men være i stand til at tilpasse sig det miljø, de ender i ... "

Holmquist arbejdede og studerede kunsthistorie i England fra 1946-1947. Hun blev fascineret af de klassiske engelsk polstrede møbler og stil. Noget, der uden tvivl inspirerede hendes egne værker senere i livet, mens hun stadig udviklede sit eget udtryk. Hun vendte tilbage til Sverige, hvor hun uddannede sig på Konstfack i årene 1948-1952.
Hendes tidløse og ikoniske Paradiset kollektion blev skabt under hendes ansættelse hos Nordiska Kompaniet i 1956-1957 og har en blød enkelthed og en unikhed i deres udseende – lette, rene linjer og alligevel elskværdig med en luft af romantik.

Designet af Kerstin H. Holmquist

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.