44.210.151.5 - US

Kay Bojesen (1886 – 1958)


Kay Bojesen var dansk sølvsmed og designer. Han tog præliminæreksamen i 1903, og var derefter i købmandslære i tre år. Han blev derefter ansat i Alfred Olsen & Co. Og senere kom Kay Bojesen i lære hos sølvsmed under Georg Jensen. Efter det videreuddannede han sig ved den Kongelige Fagskole i Schwab, og arbejdede derefter som svend i Paris og København.
Kay Bojesen var en af de første til at omfavne funktionalismen og han værdsatte enkelhed og brugbarhed og var mest kendt for sit design og produktion legetøj i træ. Han lavede livgarderne I 1942, åben i 1951 og elefanten og papegøjen fra 1950’erne. Udover det designede han børnemøbler og gyngeheste. Mange af hans figurer er ikke i produktion længere og kan derfor kun findes på diverse auktioner.

Designet af Kay Bojesen (1886 – 1958)

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.