44.220.44.148 - US

Verner Panton

Verner Panton er født i Gamtofte, Danmark og studerede ved Odense Tekniske Højskole inden han tilmeldte sig Det Kongelige Danske Kunstakademi i København som arkitektstudent. Han arbejdede fra 1950-1952 i arkitektfirmaet Arne Jacobsen og hjalp ham i udførelsen af den ikonisk Myren-stol. Selvom Panton blev påvirket af Jacobsens organiske stil, etablerede han sig oprindeligt som en avantgarde designer med fokus på detaljerede geometriske former ved hjælp af stærke farver. I 1955 grundlagde Panton sit eget uafhængigt studie for arkitektur og design. Han tiltrækkende først større opmærksomhed med de geometriske former for sine møbeldesign til firmaet Plus-linje. I de følgende år skabte Panton adskillige design til møbler og belysning.
I 1958 chokerede Panton publikum og kritikere med værker, der blev præsenteret på Fredericia Furniture-Fair og viste møblerne ved at hænge dem i loftet. Med sine Cone stole, som begge er lavet af polstret bøjet metal, begyndte han at ændre, hvordan stolene var struktureret. Efter succesen med stolene, fortsatte Panton med at fremstille en række populære produkter, herunder Flowerpot lampen og Globen. Til fælles for alle hans design er, at de er defineret af hans karakteristiske geometriske former og farver.

Designet af Verner Panton

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.