3.229.117.191 - US

Peter J. Lassen

Peter J. Lassen

 

Peter J. Lassen (1930-2019) var en dansk møbeldesigner, erhvervsmand og kunstsamler. I 1982 grundlagde Lassen Montana Furniture i Haarby med udgangspunkt i sin filosofi om, at mennesket ønsker frihed til at skabe sit eget personlige rum såvel som friheden til at kunne ændre rummet, i takt med at man selv ændrer sig, eller at omgivelserne forlanger ændringer af mennesket. En filosofi, som kommer til udtryk ved Montanas opbevaringssystem bestående af funktionalistiske og alsidige moduler, der muliggør utallige kreative kombinationsmuligheder til indretningen af det personlige rum.
Med en uddannelse som søofficer lå det ikke umiddelbart i kortene, at Lassen skulle blive en fremtrædende personlighed inden for designverdenen. Et ægteskab med Fritz Hansens barnebarn skabte dog forbindelsen hertil, idet han blev ansat i Fritz Hansen Møbler og senere hen også udnævnt som administrerende direktør i foretagendet. I sin tid hos Fritz Hansen Møbler udviklede Lassen det ikoniske 60/60 modulsystem, hvilket kan opkøbte rettighederne til, da han efter årtiers virke blev afskediget. Fratrædelsen gav rum både økonomisk og tidsmæssigt til at videreudvikle på det fleksible system, som mange danske hjem i dag rummer, og til at etablere virksomheden Montana Furniture.
Med en bestyrelsespost ved både Krabbesholm Højskole samt Kunstmuseet Trapholt ved Kolding var Lassen, foruden sit virke i Montana Furniture, en aktiv medspiller i den danske kunstverden. Lassens livsværk og indflydelse inden for designbranchen har medført udmærkelser gennem tiden, idet han modtog Bo Bedres klassikerpris i 2003 i forbindelse med møbelfirmaets relancering af Verner Panton stolen Panton One samt blev udnævnt til Ridder af Dannebrog i 2010.

Designet af Peter J. Lassen

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.