44.220.44.148 - US

Poul M. Volther

Poul M. Volther var møbelarkitekt og overtog stillingen som tegnestue leder for FDB møbler i 1950 efter Børge Mogensen i en alder af bare 27 år.
Han fortsætter her indtil 1955, hvor han forlader FDB’s Møbelkontor til fordel for en stilling som underviser på Kunsthåndværkerskolen.

Poul M. Volther blev født i 1923 og døde i 2001. Han tilhørte en generation af arkitekter med rødder i det gode håndværk.
Som eksponent for funktionalismen var han imod æstetisk smartness og modeluner – men elskede den enkle forarbejdning af fine materialer.
Volther var udlært møbelsnedker og blev senere uddannet på Kunstværkerhåndskolen.

Han havde faktisk været ansat på FDB’s kontor siden 1949, hvor han til fulde delte Mogensens overbevisning om,
at møbler var en vej til at forbedre folks liv – funktionalistiske, moderne og enkle møbler vel at mærke.
Volther var også tidligere ansat på Tarm Stole- og Møbelfabrik, hvor han brugte sin erfaring flittigt til at udvikle en metode
til at masseproducere møbler i snedkerkvalitet.

Som underviser på det der i dag hedder Danmarks Designskole, har han sat sit præg på hundredevis af unge møbelarkitekters sans for håndværkets kvalitet.
En af hans mest kendte møbler er Corona-stolen for Erik Jørgensen.

J46 stolen er estimeret til at have solgt over 850.000 eksemplarer, og man kan derfor antaget, at stolen må have stået i næsten 200.000 danske hjem.

Designet af Poul M. Volther

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.