3.230.143.213 - US

Børge Mogensen

 

Hvem var Børge Mogensen?

Børge Mogensen (1914-1972) er en af efterkrigstidens mest indflydelsesrige arkitekter. Han fandt inspiration over hele verden i ambitionen om at skabe brugsgenstande til hverdagen, som også kunne holde over flere generationer. Men hans karriere tog først for alvor fart, da han i 1942 startede som leder for FDB-tegnestuen, hvorfra han tegnede linjen, som definerede FDB-møblerne mange år frem.

Han var en af de pionerer, der skabte fundamentet for begrebet ”Danish Design”, og var med til at forme forståelsen af den danske retning inden for møbeldesign. Derfor var hans vision også at skabe enkle og funktionelle møbler i træ, og med et bevidst behersket formsprog, skabte han diskrete møbelgenstande, som skaber en visuel ro. Han mente, at møbler skulle passe til mennesket, frem for det modsatte, og at funktionelle kvalitetsmøbler var vejen frem.

Hele hans sortiment af møbler, og ikke mindst design, kendetegnes ved et tilbagevendende tema: enkle linjer, massive træoverflader og blødt skind af cordovan. Eller med andre ord: et moderne design med fornemme historier.

Designet af Børge Mogensen

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.