Friis & Moltke

Friis og Moltke

I 1954 grundlagde arkitekterne Knud Friis (1926-2010) og Elmar Moltke Nielsen (1924-1997) Friis & Moltke - en arkitekttegnestue, som med deres banebrydende projekter i Danmark såvel som udlandet har haft afgørende betydning for dansk arkitektur. I 1960'erne introducerede arkitektduoen danskerne for en afdæmpet og mild version af byggestilen brutalisme, som er kendetegnet ved rene, geometriske bygninger med synlige konstruktioner i materialer som rå beton, glas og stål, hvor bygningerne fremstår som trykket ned i landskabet. Sammen havde Knud Friis og Elmar Moltke Nielsen et tæt venskab såvel som unikt kreativt partnerskab, og i byggeprojekter, hvor deres fælles praksis var involveret, samarbejdede de to partnere stort set om alle opgaver. Sammen har de stået bag adskillige erhvervs- og institutionsbyggerier, villaer, klyngehuse og gårdhavebebyggelser i Danmark. I 1954, samme år som stiftelsen af tegnestuen, designede Friis og Moltke FM1954 pendlen, der sidenhen har opnået ikonstatus inden for dansk design. I 1984 skabte de lampeserien Minneapolis i forbindelse med deres design af Scanticon Hotel and Conference Center - i dag kendt som Crowne Plaza - i Minneapolis, Minnesota i USA. I dag er Friis & Moltke ejet og ledet af otte partnere, heriblandt Mikkel Bahr, som er den daglige kontakt til Frandsen.

Designet af Friis & Moltke

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.