Mathieu Matégot

Mathieu Matégot (1910 – 2001)
Mathieu Matégot var en ungarsk designer, arkitekt og kunstner som tilbragte det meste af sit liv i Paris, en by som han elskede. Der bosatte han sig i 1931 efter at have afsluttet sine studier på Budapests skole for kunst og arkitektur. I 1939 meldte Matégot sig som frivillig for den franske hær, hvor han kort efter blev holdt som fange i Tyskland indtil 1944, hvor han undslap.
Det var imens han Matégot var holdet til fange, han opfandt og udviklede på sin innovative, karakteristiske teknik: Rigitulle. Han kombinerede metalrør med perforerede metalplader. Rigituelle er fleksibelt, det kan bøjes, foldes og formes.

I løbet af 1950’erne skabte Matégot en række banebrydende designs. De er gennemsigtige, vægtløse og evigt moderne. Matégot fik han sin inspiration, ved at rejse rundt i verden og lede efter genstande som han kunne omdanne til hans egne unikke designs og fortolkninger.
I 1959 kaldte en anden lidenskab på Matégot, gobelin. Matégot opgav at designe møbler for at koncentrere sig om at væve billede-tapeter indtil slutningen af hans karriere. Hans værker hænger i dag i mange kendte bygninger, som for eksempel National biblioteket i Australien.
Matégot er kendt for utroligt mange af hans møbler. Møbler som den trebenede Nagasaki stol i designet 1954, Démon hylden også designet i 1954, Copacabana lænestolen som er designet tilbage i 1955/56, og sin famøse trolley, designet i mellem 1953 og 1954, for at nævne nogle få.

Designet af Mathieu Matégot

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.