Bagom Thorup Copenhagen og Patrone-serien

Bagom Thorup Copenhagen og Patrone-serien

 

Med fokus på materialer og rene designlinjer, bestræber Thorup Copenhagen og designer Kasper Thorup sig på at skabe designs, der kan give brugeren glæde mange år frem. Kasper Thorup kalder selv stilen for en nyfortolkning af skandinavisk design, der både udfordrer form og æstetik. Hans designs spænder fra spisebordstole, reoler, spiseborde og pendler og væglamper. Læs med videre og bliv inspireret.

 

Hvem er Kasper Thorup?

Grundlægger og designer Kasper Thorup voksede op på Vesterbro, og er uddannet fra The Royal Danish Academy of Fine Art i 2017 med en kandidatgrad i møbeldesign. Siden er det gået stærkt for den talentfulde designer. I 2019 deltog han i DR1’s tv-program ”Danmarks Næste Klassiker” – et program, der banede vejen for spisebordsstolen Noel, som vandt kategorien bedste spisebordsstol.

Som designer inspireres han af kontraster, materialitet og arkitektoniske detaljer i Vesterbro, København. Samtidig skaber han løbende nye designs med udgangspunkt i hjemmets funktion, som basen, der danner ramme for vores hverdag.

Jeg forbinder klassiske skandinaviske designtraditioner og tager et nutidigt greb på det i et stramt, moderne og personligt udtryk. Jeg er fascineret at materialernes muligheder, og arbejder med dem på en ukonventionel måde, for at nå ind til essensen af det.” – Citat fra Kasper Thorup

 

Thorup Copenhagen som brand

Thorup Copenhagen blev grundlagt i 2017, og er en tegnestue med speciale i moderne møbel- og belysningsgenstande med lang levetid og anvendelighed. Med sine designs hylder Thorup de danske designtraditioner og den stolte designkultur med designs, der udstråler tidløs æstetik, funktionalitet og materialer af høj kvalitet.

Hos Thorup Copenhagen har de mantraet ”Køb bedre, men mindre” – samtidig med en ambition om at skabe produkter, som de kan være stolte af. Nøgleord som kvalitet og ansvarlig fremstilling er en essentiel del af beslutningsprocessen, hvorfor hvert enkelt produkt også bevidst fremstilles i Danmark og Europa i tæt samarbejde med dygtige håndværkere. Ifølge designer Kasper Thorup er det vigtigt, at man investerer i godt håndværk og langtidsholdbare designs, der kan leve videre i flere generationer. 

Kasper Thorup overvejer og tager nøje stilling til hvert enkelt element, der indgår i produkterne. Han beskriver selv, at vi har brug for tidløst design, der ikke er tegnet på baggrund af tidens tendenser og trends, men derimod fortæller en historie, som kun bliver mere interessant med tiden. 

”Jeg tror på lang levetid for godt design, og mit arbejde skal altid afspejle en berettiget tilstedeværelse i vores nutid og fremtid.” – Citat fra Kasper Thorup

 

Patrone-serien

Den alsidige Patrone lampeserie forbinder teknisk elegance og moderne æstetik. Serien består af et udvalg af pendlere, loftslamper og væglamper, som er individuelt overfladebehandlet i tre finish: massiv-, bruneret- og sortbruneret messing. Med sit sofistikeret og taktile design kombineres traditionelle metoder og moderne teknikker – hvor det cylinderformet og funktionelle objekt tager et designmæssigt udtryk fra det industrielle.

Lampeserien er designet i København og produceret i Danmark med fokus på en mere miljøvenlig tilgang til design, produktion og håndlavet belysning. Hver Patrone lampe er fremstillet i tæt samarbejde med lokale håndværkere, som hylder de danske designtraditioner og den stolte skandinaviske designkultur.

De cylinderformede armaturer udsender et behageligt og nedadrettet lys – og på enkelte af lamperne kan justeres efter behov. Lamperne er dekorative både i tændt og slukket tilstand – og er designet til med tanke på at skulle skære det overflødige væk, og fokusere på et enkelt og tidløst design.

 

Er du blevet inspireret, kan du med fordel udforske det skønne sortiment fra Thorup Copenhagen her.

Skriv en kommentar

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Inspiration: Årets Mandelgave – der glæder år efter år

Inspiration: Årets Mandelgave – der glæder år efter år

Mandelgaven er en fast tradition hos mange familier, og især hos børnefamilierne. Det kan være svært at købe en mandelgave, fordi gaven skal kunne glæde alle i familien, lige fra oldeforældre til de m... Læs mere
Inspiration: 3 måder, du kan bruge vitrineskabet på

Inspiration: 3 måder, du kan bruge vitrineskabet på

Ved ordet ’Vitrineskab’ vil langt de fleste som oftest tænke på opbevaring af glas og pænt porcelæn, som kun tages i brug ved særlige anledninger. Men det klassiske vitrineskab har fundet vejen ind i ... Læs mere
Inspiration: Sådan pynter du det flotteste julebord

Inspiration: Sådan pynter du det flotteste julebord

Julen er den varmeste tid på året. Måske ikke i vejret, men i stemning. Det er en tid, hvor vi fylder hjemmet med gæster og de hyggeligste stunder. Vi rykker sammen med vores nærmeste over en god midd... Læs mere
Inspiration: Julegaveidéer til hende

Inspiration: Julegaveidéer til hende

Er du på udkig efter den helt rigtige julegave til hende? Det kan være en julegave til din mor, søster, kæreste eller en god veninde. Ofte vil det være svært at finde den helt rigtige gave til en man ... Læs mere
Inspiration: Julegaveidéer til ham

Inspiration: Julegaveidéer til ham

Hjerternes fest nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at vi snart nærmer os årets største shopping periode, når julegaverne til venner og familie skal indkøbes. Hvor nogen finder julegaveindk... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.