44.210.151.5 - US

En hyldest til Nanna Ditzel og hendes tidløse arv

En hyldest til Nanna Ditzel og hendes tidløse arv

Kendt som en dansk designs verdenskvinde anses Nanna Ditzel (1923-2005) for at være en af de mest kreative, indflydelsesrige og alsidige danske designere, hvis stil aldrig stoppede med at udvikle sig i løbet af hendes 60-årige lange karriere. I anledningen af hendes 100-års jubilæum, hylder vi denne pionerende designer og ærer hendes samlede virke.

 

Nanna Ditzel: En banebrydende designers liv

Nanna Ditzel var en kvinde, der udfordrede traditionerne og som med sin poetiske lethed og kunstneriske innovation har indskrevet sig i designhistorien med sine mange slående og innovative designs. Ditzel studerede, ligesom legendariske designere som Børge Mogensen og Hans J. Wegner, under mesterarkitekten og designeren Kaare Klint på Det Kongelige Akademi for Kunst, Design og Arkitektur. Selvom Ditzel blev oplært under den moderne funktionalistiske tradition, løsrev hun sig hurtigt fra de stringente og formelle designregler, mod et mere poetisk og skulpturelt udtryk.

Nanna og hendes mand Jørgen Ditzel skabte en stil - en stil, hvor form og funktionalitet sømløst blev til ét, og som efterfølgende etablerede en signaturæstetik, der unægtelig var 'Ditzelsk'. Selv i hendes sidste år uden sin mand og designpartner, fortsatte hun med at eksperimentere og innovere, overskride grænser og udfordre status quo inden for design. Hun er blevet rost for sit enestående talent for at forvandle materialer som glasfiber, fletværk og skumgummi til kunstværker.

 

"Når jeg begynder mit arbejde med en ny stol, så kan alt lade sig gøre, alt er tilladt. Det er udfordringen." Nanna Ditzel, 1994

 

En ikonisk designportefølje

Ditzels glorværdige karriere er spækket med ikoniske designs, der er blevet synonyme med dansk håndværk og design. Trinidad-stolen står som en milefæl i hendes designportefølje, der med sit omhyggeligt udskårne, stemningsfulde, vifteformede ryglæn, pryder hjem og professionelle miljøer verden over. Hun demonstrerede desuden sin alsidige finesse med Hanging Egg Chair, et møbel, der fremkalder en følelse af trøst og suspension, og som indhyller den siddende i en blid omfavnelse. Men hendes kreative evner strakte sig længere en blot møbelverdenen. Hendes samarbejde med George Jensen udmøntede sig desuden i en enestående sølvsmykkekollektion, der afspejlede hendes designprincipper - elegance, enkelhed og tidløshed.

Nanna Ditzels arv er ikke blot et testamente til dansk designhistorie, men en påmindelse om, hvordan en kvindes visionære sind og kreative mod kan forme og inspirere generationer af designere

Skriv en kommentar
default Image

Åbningstider

Kundeservice

  • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
  • + 45 69 15 62 00

  • Tryk 1 for Kundeservice
  • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

  • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
  • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
  • Søndag kl. 11:00 - 16:00 (åben første og sidste søndag i måneden)

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.