12 ideer til indretning af stue

12 ideer til indretning af stue

Stuen kan være en svær størrelse at indrette. Derfor kommer her 12 ideer og tips til, hvordan du indretter din stue bedst, hyggeligst og så du får allermest ud af den. 

 1. Hvad er dit behov?
  Før du indretter din stue, er det vigtigt at du finder ud af, hvilke krav du og din familie stiller til stuen? Er du studerende med en lille lejlighed, vil det måske være optimalt med en sovesofa fremfor en stor flyder, som en familie på 5 nok kunne få stor glæde ud af. Det kan også være, at I gerne vil bruge stuen til hygge og samtale og at den derfor ikke skal indrettes centreret om fjernsynet. Gør det derfor klart, hvad jeres behov er, og hvad der er det vigtigste i jeres stue.

 2. Træk møblerne ud fra væggen
  Danskere har i mange år været vant til at indrette op ad væggen. Vi stiller gerne vores møbler op ad væggen og det gælder især sofaen. Men det kan give et helt andet og luftigt udtryk at trække møblerne ud fra væggen. Selvfølgelig kan det ikke altid lade sig gøre. Prøv dig frem og stil din sofa på nye måder. Måske får du skabt et lille hyggeligt rum i rummet.

  Hay Mags sofa trukket ud fra væggen

 3. Brug tekstiler
  Puderplaider og tæpper kan skifte hele udtrykket i din stue. Derudover har tekstiler en fantastisk hyggeeffekt og er ideelt for akustikken i stuen. Gå efter de teksturer, farver og mønstre, som du bedst kan lide og skift evt. ud et par gange om året. På den måde kan du nemt skifte mellem en let og lys sommerstue og en hyggelig vinterhule.

  Tekstiler fra Ferm Living og &Tradition

 1. Vær mere modig
  Her er endnu et sted, hvor vi kan lære lidt af udlandet. I udlandet er de nemlig mere modige med farvevalg end vi er herhjemme. Farver er meget stemningssættende og det er derfor også vigtigt du indretter dig med farver, som du kan lide. Din stue kan blive mere hyggelig og gennemført, hvis du maler én eller flere vægge. Har du meget svært ved at skifte de hvide vægge ud, skal du måske starte med en enkelt væg i en lys grå (eller en anden lys farve). Husk at det altid kan males over igen. Er du mere til de små farvespark, kan du f.eks. prøve at indføre mere farve med planter, blomster, plakater, lysestager, vaser osv.

  Farver hos Hübsch

 2. Træk naturen ind i stuen
  Få liv i stuen med flotte planter og giv din indretning varme med møbler i træ. Samtidig bidrager planterne med et godt indeklima.

  Skagerak Maissi Bench og HAY AAC 23

 3. Skil dig ud med en statementlampe (eller møbel)
  Vil du gerne have, at dit hjem skiller sig ud? Her kan du bruge en vild lampe (eller møbel) som et statement i dit hjem. 

  By Rydens Gross Multi Pendel

 4. Mere plads med spejle
  Brug spejle til at skabe en større stue. Spejlene reflekterer lyset og får din stue til at syne større end den er. Du kan vælge spejle i mange forskellige varianter, men du kan f.eks. også vælge møbler med spejloverflade for at opnå samme effekt.

  Moebe Wall Mirror

 5. Udstil dine rejsefund, arvestykker og minder
  Gør dit hjem personligt ved at udstille de ting, du elsker. Udstil dine børns tegninger, dine rejsefund, din bedstefars gamle stol, en samling sten og muslinger fra stranden eller en anden fin genstand, som betyder noget for dig.

  Personlig udstilling

 6. Sørg for god opbevaring
  God opbevaring er det bedste trick til en smuk stue. Hvis du har små børn, bøvler du nok med legetøj i stuen og er dine børn større er det måske lektierne, der roder. Har du ingen børn, kan det være dine egne projekter, arbejde, ledninger og fjernbetjeninger, som ligger og flyder. Sørg for at tænke disse udfordringer med ind i din indretning. Det er bedre med for meget opbevaring end for lidt. 

  by Lassen Frame opbevaring

 7. Husk lyskilderne
  Den rigtige belysning gør en kæmpe forskel i din stue. Der skal godt læselys til ved sofaen eller den gode stol, det kunne f.eks. være en væglampe eller gulvlampe og evt. med dæmpbart lys, så den også kan fungere som hyggebelysning. Men der skal ikke kun hygge- og læselys til. En stue kræver også god allround belysning, hvilket enten kan være flere direkte og indirekte lyskilder eller en loftlampe eller pendel

  &Tradition Cloud Pendel

 8. Møbler med flere funktioner
  Har du ikke så meget plads eller er du vild med ting med flere funktioner? Så vil det være ideelt at skifte dit sofabord ud med en praktisk puf, der både kan bruges som bord, som siddeplads til gæsterne eller som fodskammel.

  HAY Puf

 9. Hyggelige lysestager og stearinlys til din stil
  Stearinlys er næsten indbegrebet af hygge. Uanset hvilken stil du er til, kan du finde stearinlys og lysestager, der passer til dig og dit hjem. Du kan få de klassiske hvide lys, de tykke bloklys, lange farvede lys eller måske de trendy swirl-lys.

  Stearinlys og lysestager

 

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 12-15

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Første og sidste søndag i måneden: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Inspiration: 5 tips til at skabe et godt børneunivers

Inspiration: 5 tips til at skabe et godt børneunivers

Indretningen af børneværelset kan nogle gange være lidt af en mundfuld, når der skal klemmes mange forskellige elementer ind på få kvadratmeter. Selvom det ikke nødvendigvis er det største rum i hjemm... Læs mere
Nyt brand: Skab hyggelige stunder med Kooduu

Nyt brand: Skab hyggelige stunder med Kooduu

Har du et ønske om at skabe et rum, der emmer af hygge og hyggelige stunder med venner og familie – hvad enten det er inde- eller udendørs? Så er Kooduu måske brandet for dig. Kooduu skaber produkter,... Læs mere
Inspiration: 4 tips til indretning af dit loungeområde

Inspiration: 4 tips til indretning af dit loungeområde

Sommeren er langt om længe over os, og for mange have-, terrasse- og altanejere er det ensbetydende med, at inde- og udearealerne smelter sammen. Med de mange timer vi skal bruge udendørs hen over som... Læs mere
Nyhed: Skønne nye Pantop-farver

Nyhed: Skønne nye Pantop-farver

Verpan er gennem de sidste mange år blevet et særdeles anerkendt brand – både inden for belysnings- og møbeldesign. Samtidig er brandet et produkt af den danske designkultur, der har sat Danmark på ve... Læs mere
Bat & Beetle – Inspireret af naturen

Bat & Beetle – Inspireret af naturen

Står du og mangler nogle smukke stole til din indretning? Så kunne GUBIs Bat og Bettle spisebordsstole være en fantastisk mulighed. De elegante stole har et let og tidløst design, som vil give et mode... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.