Inspiration: Skab fornyelse i dit hjem med J46 stolen

Inspiration: Skab fornyelse i dit hjem med J46 stolen

 

J46 stolen er , og er stadig, en ikonisk spisebordsstol produceret af FDB Møbler med et helt klassisk og velkendt design. Stolen er designet af Poul M. Volther helt tilbage i 1956. Stolen har været særdeles populær i mange danske hjem blandt andet på grund af dens enkle og elegante udtryk.

 

J46 stolen fra FDB Møbler

J46 stolen var blandt nogle af de første stole, der blev sat i produktion af FDB Møbler, og er én af de afgørende faktorer for det folkelige gennembrud op gennem 1940’erne og 50’erne. Med denne stol introducerede man et markant andet formsprog, der i højere grad fokuserede på enkelthed, funktionalitet samt siddekomfort. Samtidig er J46 stolen et godt eksempel på, at fint snedkerarbejde og masseproduktion sagtens kan forenes. Tankerne bag stolen, der forener kvalitet og design, kunne også blive tilgængelige for de helt almindelige forbrugere.

Stolen J46 eller, som den også kaldes, Pindestolen var ét af FDB Møbler og Poul M. Volthers væsentligste bidrag til den danske møbelhistorie. I dag er J46 stolen blevet til én af de mest solgte stole i Danmark.

 

Skab fornyelse med stolens mange farver

Den klassiske J46 stol er blevet én af FDB Møblers største succeser. Med sit lette udtryk og design, bliver den nemt en multifunktionel stol, som eksempelvis kan gøre sig godt som både køkken- og spisebordsstol.

Pindestolen vil passe perfekt ind til den moderne- såvel som en mere traditionel indretning. Den er nemlig både funktionel og simpel i sit udtryk, hvilket kendetegner mange forskellige indretningsstile. Med stolens mange smukke farver, kan du helt selv bestemme, hvilket udtryk din indretning skal give – der findes en farve til enhver smag. Farverne kan på samme måde kombineres og komplementerer hinanden.

Allerede i 1970’erne blev denne ikoniske stol relanceret i 12 helt nye og dejlige farver. I 2013 blev denne stol atter relanceret. Denne gang ikke med nye farver, men derimod med en tilpasning i størrelse og siddekomfort, således at den i større grad matcher nutidens krav til en stol. Sidenhen, er der kommet nye og friske farver til, der ligeledes vil komplementere stolens originale farver.

 

Hvem var Poul M. Volther?

Poul M. Volther hører blandt koryfæerne i dansk design. I en alder af blot 27 år, overtog han, efter sin uddannelse som møbelsnedker, ledelsen af FDB Møblers møbelkontor efter Børge Mogensen. I tråd med FDB Møblers ånd, var han med til at tegne nogle af tidens mest ikoniske møbler, der stadig den dag i dag er med til at forme indretningen i mange nye og moderne hjem.

Han var også med til at tegne de ikoniske møbler i velfærdsstatens opblomstring i årtierne efter Anden Verdenskrig. Formsproget var simpelt og funktionalistisk, og tog udgangspunkt i det gode håndværk. Møblerne skulle, efter hans mening, bruges i en fleksibel dagligdag – og derfor var ét af hovedkriterierne, at stolene skulle være gode at sidde i.

Hans stil var baseret på den skandinaviske funktionalisme, der med en moderne twist fandt en mellemting mellem stilen Bauhaus og det klassiske praktiske design. På den måde undgik han at blive fanget af de kortlivede trends. I stedet designede han værker, der kunne holde folk interesserede over længere tid – dermed har du også et møbel for livet.

 

Skriv en kommentar

Åbningstider

Kundeservice

  • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
  • + 45 69 15 62 00

  • Tryk 1 for Kundeservice
  • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

  • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
  • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
  • Søndag: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Bagom Mogens Hansen og deres kvalitetssofaer

Bagom Mogens Hansen og deres kvalitetssofaer

Mogens Hansen er et dansk møbelbrand med fokus på kvalitet og komfort. Deres sofadesigns er skabt med ergonomiske linjer og justerbare nakkestøtter, så du kan nyde afslappende stunder i timevis uden a... Læs mere
Inspiration: Skab et personligt opbevaringssystem

Inspiration: Skab et personligt opbevaringssystem

by Lassens Frame opbevaringssystem er en enkel og elegant løsning, der kan tilpasses efter dit individuelle behov og kan samtidig bruges til mange formål. Frame er skabt med en unik tilgang til geomet... Læs mere
Bagom Le Klint: Indret dit hjem med de skønne lamper

Bagom Le Klint: Indret dit hjem med de skønne lamper

Le Klint er et brand med en fascinerende historie, og som har sat sig selv i spidsen for lampeindustrien med deres unikke og sofistikerede designs. Deres lamper er en blanding af traditionelle teknikk... Læs mere
Inspiration: Sådan pynter du et fint påskebord

Inspiration: Sådan pynter du et fint påskebord

Påsken banker snart på døren og det samme gør samvær med gode venner og familien. Et smukt påskebord er med til at skabe rammerne for en hyggelig atmosfære. Når der nu er en anledning til at have gæst... Læs mere
Inspiration: Sådan gør du din have hyggelig

Inspiration: Sådan gør du din have hyggelig

Sommeren er endelig på vej, og det betyder masser af udendørsaktiviteter, lange lyse aftener og hyggelige grillaftener i godt selskab. Hvem elsker ikke at tilbringe tid i det dejlige vejr og nyde den ... Læs mere

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.