Inspiration: Idéer og gode råd til billedvæggen

Inspiration: Idéer og gode råd til billedvæggen

 

En smuk billedvæg pynter i ethvert hjem og giver dit hjem karakter og personlighed - uanset om du har fyldt rammerne med dine favoritkunstværker, enestående grafiske plakater eller fotografier af dem, som du holder allermest af. Billedvæggen kan både fremstå som et iøjnefaldende blikfang i rummet, men den kan også sagtens have et mere diskret udtryk med den primære funktion at skulle skabe mere sammenhæng i din boligindretning.

Mulighederne er mange, og en række overvejelser er ofte en god idé, før du finder hammer og søm frem. Derfor får du her inspiration til dekorative billeder samt vores rådgivning til, hvordan du på bedste vis får sat din nye billedvæg.

 

Undersøg, udforsk og vær kreativ

 

Som det allerførste er det, er det klogt at overveje: Hvad skal den overordnede stil og stemning i din billedvæg være? Her kan du man fordel tegne en skitse og evt. også lave et lille mood board med inspiration. På denne måde får du en visuel plan for det overordnede udseende og grafiske look.

Du kan sagtens mixe og matche forskellige typer af billeder f.eks. abstrakte billeder, fotografier, kunstværker eller grafiske plakater. Dog er det vigtigt at beslutte sig for en rød, så billedvæggen til sidst vil få mulighed for at smelte sammen og blive til en enhed.

Den røde tråd kan eksempelvis være en enkelt farve i alle billeder, som går igen. Herunder ses skønne plakater fra Poster & Frame af forskellige kunstnere som N. Atelier og Viola Brun, hvor den friske, gule forårsfarve optræder hos dem alle og får plakaterne til at harmonere på fineste vis.

Det kan også være, at du har forelsket i flere plakater fra samme brand og kunstner. I så fald kan selve motivet eller blot farvernes nuance også være den gennemgående del, der binder billeder sammen til en helstøbt enhed. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med de smukke plakater med designikoner fra Brainchild, som findes i et hav af forskellige varianter.

 

Leg med layout

 

Slip fantasien løs, når du nu skal sætte dine billeder sammen. Skal billederne hænge symmetrisk eller asymmetrisk, og hvilke mål skal de have? Overvej også, hvor stor selve væggen er, og hvor meget plads du kommer til at optage med din billedvæg.

Lav dine egne ”tomme rammer” med malertape ud fra dine ønskede plakaters mål, hvorved du kan få et visuelt overblik over, hvordan billedvæggen kommer til at se ud. Du kan også med fordel indsætte billederne i et standardskriveprogram på din computer – på den måde finder du ud af, hvordan de forskellige mønstre, farver og teksturer interagerer med hinanden.

TIP: Husk at tage højde for afstanden mellem hvert kunstværk samt afstanden til gulvet eller til dine møbler. Det er afgørende, da det både hjælper kunsten med at ånde og skille sig ud og sørger også for, at billederne ikke bliver presset sammen.

 • Hav mellem 8-15 cm mellem hvert billede.
 • Hav mellem 15-20 cm fra toppen af et møbel til bunden af et billede.
 • Vi kan nemt blive fristet til at hænge vores billeder for højt, og det anbefales faktisk, at midten af din billedvæg skal være ca. 1,5 meter fra gulvet. Det repræsenterer nemlig den gennemsnitlige øjenhøjde og bruges ofte som standardmål i gallerier og på museer.

Dog er mål og placering jo helt overordnet smag og behag, hvor det vigtigste altid er din personlige stil.

Husk at tage dig god tid og nyde processen med at få billederne velproportioneret – det er det hele værd i sidste ende.

 

Ophængning i de rette rammer

 

Når du har fundet de billeder, der skal pynte din væg, er det tid til at ramme billederne ind. Rammen spiller en stor rolle, når du sætter billedvæggen op. Hvis billedernes ramme er ens i farve, tykkelse og materiale kan dét desuden også være billedvæggens røde tråd og være med til at gøre udtrykket mere roligt og afbalanceret. Omvendt vil forskellige rammer give et mere dramatisk udtryk. Det kan også være fordelagtigt at lægge dine billeder, plakater og kunstværker på gulvet foran dig, så du kan få det sidste overblik over din kommende billedvæg.

Sidst men ikke mindst er det en god idé at have en tommestok, vaterpas og en god portion tålmodighed med sig, når du skal skabe din nye billedvæg. Når det sidste søm er slået i væggen og dit projekt er færdigt, kan du give dig selv et velfortjent klap på skulderen, læne dig godt tilbage og nyde din flotte billedvæg.

 

Dyk ned i vores store udvalg af plakater og rammer her og bliv inspireret til din nye billedvæg.

Skriv en kommentar

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Inspiration: Årets Mandelgave – der glæder år efter år

Inspiration: Årets Mandelgave – der glæder år efter år

Mandelgaven er en fast tradition hos mange familier, og især hos børnefamilierne. Det kan være svært at købe en mandelgave, fordi gaven skal kunne glæde alle i familien, lige fra oldeforældre til de m... Læs mere
Inspiration: 3 måder, du kan bruge vitrineskabet på

Inspiration: 3 måder, du kan bruge vitrineskabet på

Ved ordet ’Vitrineskab’ vil langt de fleste som oftest tænke på opbevaring af glas og pænt porcelæn, som kun tages i brug ved særlige anledninger. Men det klassiske vitrineskab har fundet vejen ind i ... Læs mere
Inspiration: Sådan pynter du det flotteste julebord

Inspiration: Sådan pynter du det flotteste julebord

Julen er den varmeste tid på året. Måske ikke i vejret, men i stemning. Det er en tid, hvor vi fylder hjemmet med gæster og de hyggeligste stunder. Vi rykker sammen med vores nærmeste over en god midd... Læs mere
Inspiration: Julegaveidéer til hende

Inspiration: Julegaveidéer til hende

Er du på udkig efter den helt rigtige julegave til hende? Det kan være en julegave til din mor, søster, kæreste eller en god veninde. Ofte vil det være svært at finde den helt rigtige gave til en man ... Læs mere
Inspiration: Julegaveidéer til ham

Inspiration: Julegaveidéer til ham

Hjerternes fest nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at vi snart nærmer os årets største shopping periode, når julegaverne til venner og familie skal indkøbes. Hvor nogen finder julegaveindk... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.