3.230.173.188 - US

Wim Rietveld

 

Wim Rietveld (1924-1985) var den yngste søn af designer og arkitekt Gerrit Rietveld. Udover møbler designede Wim Rietveld også landbrugsmaskiner, både, tog og husholdningsudstyr. Designeren var uddannet inden for håndværk og blev dernæst uddannet til at blive instrument fabrikant. I 1950 startede han på et aftenkursus i industrielt design på Haagse Academie, hvor han kombinerede sit studie med et job i sin fars workshop. Wim Rietveld fulgte W.H Gispen der forlod virksomheden i 1949 som designer. Hos Gispen designede Rietveld hovedsageligt kontormøbler, men også lamper til stuen. Rietvelds interesse for essensen af produkter sammen med dets teknikker, sikrede at han arbejdede på trailere, busser og tog mellem 1960 og 1971. Han designede landbrugsmaskiner til virksomheden Vicon og til virksomheden Inventum designede han komfurer, kogeplader og en kaffemaskine. Hans mentalitet omkring industrielt design kan beskrives ved velformet, solidt, praktisk og billigt design.

 

Designet af Wim Rietveld

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.