Verner Panton

 

Verner Panton (1926-1998)

Verner Panton var en dansk designer og arkitekt med uddannelse fra både Odense Tekniske Højskole samt Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Efter afsluttet uddannelse i 1951 arbejdede Panton bl.a. hos Arne Jacobsen, hvorefter han åbnede sin egen tegnestue i 1955 med fokus på møbler, tekstiler, belysning og totalinstallationer. Med sit eksperimenterende arbejde med både innovative produktionsmetoder, nye materialer og iøjnefaldende, stærke farver, som blev et af hans særkender, blev Panton en international avantgarde møbelarkitekt og en af 1960'ernes mest toneangivende designere i Europa. Forinden mødte Verner Panton grundlæggeren af Montana Furniture, Peter J. Lassen, for første gang i 1956, og med en fælles passion for funktionalitet, kreativitet og farver blev det kimen til et professionelt samarbejde og ikke mindst stærkt venskab mellem Panton og Lassen, som har medvirket til, at Montana Furniture producerer adskillige designs fra Pantons hånd den dag i dag. Dette indebærer bl.a. Pantons første stol, Panton One, som han designede i 1955, samt det industrielle Panton Wire trådsystem fra 1971. Montana Furtinures møbler, som i dag kommer i et væld af farver, er i høj grad inspireret af Pantons glæde ved brugen af farver, hvorfor Pantons ånd lever videre i Montanas inspirerende og farverige univers.

Designet af Verner Panton

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.