Povl Vilhelm Wohlert (1920 – 2007)


Vilhelm Wohlert var modernistisk arkitekt og professor. Uddannet fra Kunstakademiet i København, og var Kaare Klints elev. Han var professor i bygningskunst fra 1968 til 1986 og er udnævnt til æresmedlem i 2001. Han var specielt kendt som restaureringsarkitekt hvor et af hans vigtigste projekter var ombygning af Ny Carlsberg Glyptotek. Han har sammen med Jørgen bo skabt bygningen til museet Louisiana og deltaget i restaurering af Vor Frue Kirke. Wohlert har fået adskillige priser og udmærkelser igennem årene, blandt andet Akademiet lille Guldmedalje, Eckersberg-medaljen, og selskabet for Bygnings- og Landskabskulturs Pris.
Vilhelm Wohlert har designet møbler, inventar og armaturer for LE KLINT og I forbindelse med Niels Bohrs æresbolig i København designede Vilhelm Wohlert i 1957 Model 325.

Designet af Povl Vilhelm Wohlert (1920 – 2007)

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.