35.174.62.162 -

Peder Vilhelm Jensen-Klint (1853 – 1930)


Peder Vilhelm Jensen-Klint var dansk arkitekt, møbeldesigner og maler. Han er mest kendt for at have skabt Grundtvigskirken. Peder Jensen-Klint prøvede mange ting i sit liv. Han malede, underviste i matematik, han arbejdede også som ingeniør og senere eksperimenterede han med modellering – han er kendt for Den dansende Silen og springet på Amagertorv. Udover det har han også arbejdet med keramik og skabt en del krukker, fade mm. Han har også lavet gravsten, bogbind og sidst, men ikke mindst møbler. Med årene følte Peder Vilhelm Jensen-Klint sig tiltrukket af arkitektur: han har eksperimenteret og designet flere rødstensmur-værker.
Han er kendt for værker som ventesalen ”bien”, Klintegården, Ægirs Apotek og mange flere. Han er også kendt for projekter som Dronning Margretes Tårn, Christiansborg Slot, og Brand- og politistationen i Frederiksberg, og han er kendt for blandt andet kilometerstenene som kan ses langs Strandvejen.

Designet af Peder Vilhelm Jensen-Klint (1853 – 1930)

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.