Paavo Tynell

 

Paavo Tynell (1890-1973) var en industridesigner, kendt som den store pioner inden for finsk belysningsdesign og som ”manden der lyste Finland op”. Paavo var en af grundlæggerne og chefdesigneren af Taito Oy – den første industrielle producent af belysning i Finland. Med innovationen af elektricitet i begyndelsen af det 20. århundrede, udvidede Taito Oy og Tynell tankegangen og fremstillingen af moderne belysningsløsninger i Europa og i udlandet.
Paavo Tynell blev fremtrædende i 1930’erne og 40’erne, hvor han samarbejdede med nogle af de mest berømte finske arkitekter, hvor Alvar Aalto var den mest bemærkelsesværdige. Tynells firma Taito Oy arbejdede på at integrere kunstig belysning i moderne miljøer og producerede inventar til alle Alvar Aaltos store projekter, herunder Paimio Sanatorium og Viipuri bibliotektet.
Paavo Tynell var en kunsthåndværker og afledt af en tradition af traditionel æstetik med en moderne følsomhed, blandet med en omfattende brug af perforeret og poleret messing som materiale. Markeret af delikatesse og blødhed gentages hans mest berømte former i naturens strukturer; at skabe skulpturelle figurer, der minder om træernes grene, hvirvlede snefnug og muslingeskaller.

Designet af Paavo Tynell

Sorter efter
Vis per side

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.