MOGENS LASSEN


Arkitekt Mogens Lassen - 1901-1987 - er blandt en af de mest kendte og betydningsfulde danske arkitekter. En af pionererne indenfor dansk funktionalisme og Mogens Lassen er internationalt anerkendt for sin
karakteristiske arkitektur.
Mogens Lassen hentede sin inspiration fra den tyske designskole Bauhaus og de geometriske former gengives ofte i hans ikoniske designs.

Mogens Lassen havde som barn en drøm om at blive arkitet, men kunne med sin ordblinhed ikke få afgang til den akademiske verden. Han fulgte fulgte dog flittigt med ved at løse opgaver, som blev stillet kammeraterne
Ole Wanscher, Arne Jacobsen og Hans Bretton-Meyer. Mogens Lassen fik job hos Tyge Hvass og tog i 1927 til Paris og blev ansat i et ingeniør firma der. Her fik han øjnene op for de åbne køkkener i byens restauranter og dette blev
det vigtigste rum i de huse han tegnede. Det var også i Paris, at Mogens Lassen stiftede bekendtskab med Le Corbusier, som forblev en evig inspirationskilde.

Tilbage i Danmark åbnede han sin egen tegnestue og lavede sine livsværker herfra. Senere blev han fast udstillings arkitekt på "Den Permanente", hvilket blev en kæmpe succes, som Mogens Lassen dog aldrig
tog æren for. Mogens var af natur en beskeden mand – han var ikke en type, der gik op i at blive rig. Han levede for sit håndværk og tegnede for venner - og blev venner med dem han tegnede for.
På den måde fik han frie tøjler til ikke kun at bestemme rammerne for husene, men også det der skulle være inde i dem - både køkkener, stole, borde, sofaer og alt der skal til for at leve et liv.

Hans talent var stort og international anerkendt og prisbelønnet. Der dukker stadig flere og flere møbler og tegninger op på auktioner, som bliver solgt til skyhøje priser.

Designet af MOGENS LASSEN

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.