44.220.44.148 - US

Kaare Klint (1888-1954)


Kaare Klint var arkitekt, møbeldesigner og billedkunstner. Han var elev hos sin far, som var Grundtvigs Kirkes arkitekt, P.V. Jensen Klint. For at kunne skabe de helt rigtige møbler, interesserede Kaare Klint sig for meget for menneskekroppens mål og bevægelser. Han lagde også vægt på at bruge gode materialer, og en perfekt håndværksmæssig forarbejdning. Kaare Klint var bror til Tage Klint, som i 1943 etablerede lampevirksomheden Le Klint. Kaare Klint underviste også de kommende generationer af møbelarkitekter, som Børge Mogensen og Mogens Koch.

Kaare Klint stod for mange kendte møbeldesigns. Blandt andet Faaborgstolen, karmstolen (1914), Safaristolen (1933) og Kirkestolen (1930), bestående af blandt andet fransk flet. Alle nævnte stole er stadig i produktion den dag i dag. Mange af hans designs som Model 101, model 306 og model 101 er stadig eftertragtede og en del af manges indretninger.

Designet af Kaare Klint (1888-1954)

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.