Jean Prouvé (1901 – 1984)


Jean Prouvé var fransk arkitekt og designer. Født i en kreativ familie i Paris; Hans far Victor Prouvé var maler og hans mor Marie Duhamel var pianist. Jean Prouvé startede i 1916 i lære hos en af hans fars venner – kunstsmeden Émile Robert udenfor Paris og i 1924 åbnede han sit eget smedværksted i Nancy. Hans gennembrud var i 1927 fik han en bestilling fra arkitekten Robbert Mallet-Stevens. Mallet-Stevens var en af de førende franske arkitekter indenfor den moderne bygningskunst og det var starten for Jeans eventyr.
Jean Prouvé er kendt for at designe lamper i jern, lysestager, gelændere og møbler. I 1947 byggede Prouvé en fabrik som producerede møbler og han begyndte at studere aluminium nærmere. Nogle af hans kendte møbler Compass Direction Desk, Fauteuil de Salon stolen, og Lampe de Bureau.

Designet af Jean Prouvé (1901 – 1984)

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.