Jacques Biny

Født: 1935 – Død: 1976

Jacques Biny er en stor fransk designer fra æraen af de glorværdige 30’ere. Ud over at designe selv, så har han også stået på den anden side og udgivet designs og samarbejdet med nogle af de bedste unge designere i sin tid, bl.a. Michel Buffet, Jean Boris Lacroix, Gustave Gauthier og Charles Ramos.
Han er uddannet fra National School of Decorative Arts i Paris, hvorefter Jacques Biny bosatte sig i sin hjemby, Valence, og arbejde som dekoratør. Da han stod over for mangel på belysning, besluttede han for selv at designe sine første modeller, som han tilbød sine kunder. Efter denne succesrige oplevelse rejste han tilbage til Paris i 1950 og grundlagde 5 år senere sin egen belysningsproduktion, Luminalite.

I løbet af 30 år producerede Luminalite næsten 400 modeller og var fremtrædende i forbindelse med den nye videnskab om moderne belysning. Jacques Binys design var moderne, sofistikerede og brugte de nyeste avancerede materialer såsom mikroperforceret metalplader eller plexiglas. Han satte konstant spørgsmålstegn ved modellernes funktionalitet og lysets effektivitet samt havde med et fokus på at holde designet elementært med rene linjer og former. Det betyder således, at Jacques Biny har formået at have en tidløshed for sine lamper, hvilket stadig gør dem yderst aktuelle og attraktive den dag i dag.

Designet af Jacques Biny

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.