3.237.34.21 - US

Jørn Utzon

 

Jørn Utzon er en af de mest indflydelsesrige danske arkitekter i det 20. århundrede. Han boede i Aalborg de første 19 år at sit liv og opvæksten satte især sit præg på hans senere tilstedeværelse – her blev han særligt præget af byen og i 1920- og 1930’erne af skibsværftet og miljøet omkring havnen. Jørn Utzon blev uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1942 og vandt kort efter sin uddannelse den internationale arkitektkonkurrence om operahuset. Jørn Utzon er bedst kendt for at designe operahuset i Sydney i 1950’erne – en imponerende bygning, hvor facaden ser anderledes ud fra hver vinkel af bygningen og ikke mindst de 60 høje halvkurver ud mod havnen. Dette værk eksemplificerer hans organiske koncept med hensyn til arkitektur og ekspressiv skulpturstil. Jørn Utzons fascination for arkitektoniske legender fra marokkanske og asiatiske kulturer, førte til det han betegnede som ”Additiv arkitektur”. Utzon lampen JU1 blev designet over et årti før Utzon arbejdede på Operahuset og blev inspireret af sin fars skibstekniske tegninger af skibe.

Designet af Jørn Utzon

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.