Illum Wikkelsø

Illum Wikkelsø

Den danske designer Kristian Illum Wikkelsø (1919-199) var en af de førende indenfor dansk design og var med til, at gøre dansk design et internationalt fænomen. Illum Wikkelsø havde mod på at skabe designs der var innovative og overraskende, han havde sans for de organiske former og var meget inspireret af naturen og det danske landskab. I 1943 blev Wikkelsø udlært fra kunsthåndværkskolen, han fortsatte herefter på Det Kongelige Akademi – Arkitektur, design, Konservering og fik en bronzemedalje for hans afsluttende projekt. Han arbejdede herefter sammen med Jacob Kjær og vandt fire priser for hans bidrag til det Københavnske Snedkerlaugs Møbeludstilling. I 1954 etablerede hans sig som selvstændig designer, med base i Århus. Wikkelsø er mest kendt for sine designs af skabe og skænke, men designede Croissant stolen, samt sofa. Her havde han henblik på at skab noget legende og elegant og siddemulighederne skulle være mange, det var vigtigt for ham at du sad godt lige meget hvordan du placerede dig. Det siges at han aldrig selv sad ret op og ned.

Designet af Illum Wikkelsø

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.