3.229.117.191 - US

Hvidt & Mølgaard

Peter Hvidt (1916-1986) og Orla Mølgaard-Nielsen (1907-1993)

Uddannelse:
Peter var uddannet arkitekt fra Kunsthåndværkerskolen (senere Kunstakademiets Arkitektskole) i København i 1940. Orla Mølgaard-Nielsen havde baggrund som møbelsnedker og blev ligeledes i 1940 uddannet arkitekt fra Kunsthåndværkerskolen (senere Kunstakademiets Arkitektskole).

Design:
Dansk design- og arkitektfirma, der blev stiftet i 1944 af Peter Hvidt og Orla Mølgaard-Nielsen, og i sin tid var virksomheden banebrydende inden for design af møbler.
I begyndelsen af 1950’erne brød de for alvor igennem til den internationale møbeloffentlighed med AX-stolen. Den blev et ikon for dansk design fra midten af århundredet. AX blev inspireret af arbejdet fra den amerikanske designduo Charles og Ray Eames og var den første danske stol, der var udformet med både et sæde og ryg lavet af buet lamineret træ. Stolen benyttede en lamineret teknik til produktion, der blev udført af Fritz Hansen. Stolens design tillod masseproduktion og let emballering, hvilket åbnede et vellykket marked for danske møbler, der kunne eksporteres rundt om i verden. Her var resultatet af et intensivt udviklingsarbejde, og stolen blev da også honoreret med Diplôme d’Honneur på Triennalen i Milano i 1951.

Senere hen fokuserede Hvidt & Mølgaard på mere arkitektoniske projekter – alt lige fra kontorbygninger til fabrikker. De var kendt for deres lette, enkle og klare design, der blev udført med præcision. I 1970 kom Hans Kristensen (f. 1933) til firmaet og hjalp parret med at designe Lillebæltsbroen (1965-1970) og Vejle Fjordbroen (1975- 1980).
Både Hvidt og Mølgaard-Nielsen trak sig tilbage i 1975 og designede over 256 møbler sammen i løbet af deres karriere. Deres arbejde kan findes på New Yorks MoMA, National Gallery i Melbourne og Danish Museum of Art & Design i København.

Designet af Hvidt & Mølgaard

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.