Gunnar Biilmann Petersen (1897 – 1968)


Gunnar Biilmann Petersen var arkitekt og grafiker. Han blev uddannet i 1922 på Kunstakademiets dekorationsskole og blev kendt for hans arbejde indenfor områder som plakatformgivning, bomærke- og logodesign. I studietiden arbejdede han hos blandt andet Anton Rosen, Povl Baumann og Knud V. Engelhardt. Han var forstander for Tegne- og Kunstindustriskolen for kvinder i 1924 - 1929 samt leder af Den Nye Skole for Tegning og Håndværk i 1930 – 1932. Fra 1928 til 1946 var han lærer på Akademiets billedhuggerskole og I 1951 blev han Kunstakademiets første professor i design. Det siges at Gunnar Petersen var med til at grundlægge det stadie, dansk grafisk design har i dag.
Han har tegnet adskillige lamper for LE KLINT, herunder Model 343 og Model 302.

Designet af Gunnar Biilmann Petersen (1897 – 1968)

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.