Greta M. Grossman

 

Greta Magnusson Grossman (1906-1999) opretholdt en produktiv karriere i 40 år på to kontinenter; Europa og Nordamerika. Hendes resultater var mange og omfattede industrielt design, interiørdesign og arkitektur. I 1933, efter at have afsluttet sit stipendium ved den berømte kunstinstitution Konstfack i Stockholm med succes, åbnede hun Studio - en kombineret butik og værksted i Stockholm. Det samme år giftede Greta M. Grossman sig med jazzmusiker, Billy Grossman, som hun senere emigrerede til De Forenede Stater og bosatte sig i Los Angeles. Da de ankom i Californien i 1940, åbnede Grossman en butik på Rodeo Drive, hvor hun var blandt de første, der bragte den skandinaviske moderne æstetik til det sydlige Californiens spirende modernistiske scene. Hendes unikke tilgang til svensk modernisme blev et øjeblikkeligt hit i Los Angeles og snart tiltrækkende hun berømte klienter, herunder Greta Garbo, Ingrid Bergman, Joan Fontaine, Gracie Allen og Frank Sinatra og det varede ikke længe, før hun begyndte at optræde sammen med Charles Eames og Isamu Noguchi. Mens Grossman er arkitekten bag mere end 15 hjem der spænder over hele kloden fra Californien til Sverige, er hun mest kendt for sine industrielle design, hvor Gräshoppa gulvlampen og Cobra bordlampen hører til de mest berømte værker.

Designet af Greta M. Grossman

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.