Chris Liljenberg Halstrøm og Margrethe Odgaard

 

Møbeldesigner Chris Liljenberg Halstrøm og tekstildesigner Margrethe Odgaard er duoen bag Included Middle. De to designere fandt sammen i 2014.
Stål, uld og andre tekstiler var deres primære materialer, og målet har været at udforske nye former og mønstre.
De har, udover FDB, arbejdet for blandt andet Skagerrak og Muuto.

Samspillet mellem og potentialerne i form, farver og mønstre er et vigtigt aspekt i deres arbejdsproces; hvordan kan form foreslå mønstring og farve,
og hvordan kan mønstring og farver foreslå form. Deres inspiration henter de mange steder fra, men især i mellemrummet mellem de to designeres faglige baggrund,
finder de meget inspiration.

Odgaard er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Tekstildesign, i 2005 og har yderligere studeret ved Rhode Island School of Design i USA.
Hendes fokus som tekstildesigner er på farver, mønstre og taktilitet. Arbejdet er drevet af en konstant søgen efter nye måder at udforske mønstre og farver i materialer.
Inden etableringen af sin tegnestue i 2013, arbejdede hun som trykassistent på The Fabric Workshop and Museum i Philadelphia, USA.
Efterfølgende arbejdede hun syv år som tekstildesigner for modevirksomheden EPICE i Paris – her udviklede hun mønstre og farver og overså produktionen i Indien.

Halstrøm tager udgangspunkt i de forskellige situationer, vi befinder os i i hverdagen med sine møbler. Han finder det interessant, hvordan han kan ændre folks opfattelse af,
hvad møbler kan både æstetisk og funktionelt.
Han etablerede i 2007 sin tegnestue og bor og arbejder på Østerbro i København. I 2007 dimitterede Halstrøm fra Det Kongelige Danske kunstakademi,
Møbeldesign, og har studeret design og kunst i Stockholm, Sverige, inden han flyttede tilbage til Danmark.

”Vores holdning helt generelt er, at der fremstilles alt for meget af alt for dårlig kvalitet. Vi forsøger virkelig at skabe designs,
som har høj kvalitet både materialemæssigt, æstetisk og funktionelt, men det kræver, at man arbejder med de rigtige producenter,
som er villige til at gå lidt længere i produktudviklingen og vælge materialer og løsninger med omhu.” – Margrethe Odgaard og Chris Liljenberg.


Included Middle er titlen, som designerduoen har arbejdet med, og som er udgangspunktet for, hvordan man som designere møder brugerne og giver dem mulighed for at interagere.
Arbejdstitlen er nu blevet til deres fælles navn og erstattede deres tidligere, som var Halstrøm-Odgaard.
Included Middle refererer til, at de som designere ønsker at skabe objekter, der indeholder flere æstetiske sandheder.
Det er et filosofisk begreb, som er udledt af Law of Excluded Middle, der stammer fra Aristoteles og er en måde at tale om logik i modsigelser.

Designet af Chris Liljenberg Halstrøm og Margrethe Odgaard

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.