35.174.62.162 -

Aage Petersen (1902 – 1986)


Aage Petersen blev født i 1902 i Fakse, og var søn af en murermester. I 1924 blev han uddannet billedhugger fra Kunstakademiet i København. Efter studierne rejste Aage Petersen meget, blandt andet til Italien og Tyskland. Han var kendt for sine skulpturer med rødder i det naturalistiske og hans hovedværk er Fakse Monumentet tegnet i 1938. I 1941 modtog Aage Petersen Eckersberg Medaillen for at have hugget bedstefarens buste i basalt. Udover det udstillede han også flere gange på Charlottenborg.
Aage Petersen udførte også vægdekorationer i blandt andet Zoologisk Have i København, og tegnede adskillige lamper for LE KLINT. Han er blandt andet kendt for at have tegnet Model 352, Model 351 og Model 349.

Designet af Aage Petersen (1902 – 1986)

Sorter efter
Vis per side

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.