Aage Petersen (1902 – 1986)


Aage Petersen blev født i 1902 i Fakse, og var søn af en murermester. I 1924 blev han uddannet billedhugger fra Kunstakademiet i København. Efter studierne rejste Aage Petersen meget, blandt andet til Italien og Tyskland. Han var kendt for sine skulpturer med rødder i det naturalistiske og hans hovedværk er Fakse Monumentet tegnet i 1938. I 1941 modtog Aage Petersen Eckersberg Medaillen for at have hugget bedstefarens buste i basalt. Udover det udstillede han også flere gange på Charlottenborg.
Aage Petersen udførte også vægdekorationer i blandt andet Zoologisk Have i København, og tegnede adskillige lamper for LE KLINT. Han er blandt andet kendt for at have tegnet Model 352, Model 351 og Model 349.

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.