Montana bliver 40 år

Montana bliver 40 år

 

Her fra Jacobsen Møbler vil vi gerne ønske Montana et stort tillykke med de 40 år – en inspirerende milepæl og bedrift, som de nu har med i bagagen. Montana Furniture er et brand, der giver dig uendelige muligheder for opbevaring på fineste og mest stilfulde facon samtidig med, at produktion, materialevalg og miljø stadig er et essentielt fokus hos dem. Dét vil vi i denne anledning gerne fejre og hylde.

 

Dansk design gennem generationer

Montana Furniture er en familiejet virksomhed, der har eksisteret siden 1982 og er grundlagt af den danske møbeldesigner, erhvervsmand og kunstsamler Peter Lassen. Lassens filosofi for brandet handler om, at mennesket ønsker frihed til at skabe sit eget personlige rum, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved Montanas opbevaringssystemer med de ikoniske moduler samt de mange smukke farvevarianter, der er at vælge imellem.

Navnet Montana blev valgt ud fra en række parametre: det er internationalt, det ligger nemt på tungen, de tre rytmiske stavelser giver genklang af et modulsystem og så spiller navnet også på verbet ’at montere’. I dag er Montana ledet af Peters søn, Joakim Lassen, og hver dag bliver Montanas moduler udviklet og produceret her i Danmark i den lille by, Haarby, på Fyn.

 

Fra Søværnet til møbeldesigner

Peter J. Lassen var sjette barn i en søskendeflok på otte og voksede op på landet uden for Hillerød. Det lå ikke just i kortene, at han skulle være møbeldesigner, da han efter sin studentereksamen gik ind i Søværnet. Men da han giftede sig med gymnasiekammeraten Birgitte, der var Fritz Hansens barnebarn, åbnede døren til designverdenen sig for ham. Her arbejdede Lassen sig op og endte sågar i topstillingen. I 1979 ændrede hans liv sig radikalt, da han blev afskediget som direktør for Fritz Hansen Møbler efter årtier i sit virke. Dette gav ham dog mere tid samt økonomi til at videreudvikle sit spirende projekt – dét projekt, som vi i dag kender som Montana Furniture. Ved fratrædelsen købte Peter Lassen nemlig rettighederne til reolkonceptet ”60x60”, som han selv havde udviklet.

 

Som en billedhugger, der starter med en abstrakt sten, startede jeg med en abstrakt firkantet kasse. Jeg fjernede alle unødvendige dele af kassen, så den til sidst fremstod med rundede kanter, manglende hjørner og tilbagetrukne front – Montanas design DNA.” - Peter J. Lassen

 

Således fik Montana sit startskud i 1982 som virksomhed, der gennem tiden har udviklet sig til det anerkendte brand, som vi kender i dag, med rødderne solidt fasttømret i branchen og i vores designhjerter.

 

Making room for personality

… er Montanas slogan, der giver genklang verden over. Vi har alle et behov for frihed, og med Montana får du uendelige muligheder for at skabe det udtryk, der passer til netop dig og din bolig. Det funktionelle og modulære system kommer nemlig i 36 grundmoduler, 4 dybder og 42 komplekse og poetiske farver, der er udviklet med udgangspunkt i sanser og følelser samt i tæt samarbejde med den prisvindende, danske designer og farveekspert, Margrethe Odgaard.

For Montana betyder farver alt - og det gør de på sin vis også for os alle sammen. Farver kan løfte dit humør, varme dit hjerte, give dig et smil på læben, skubbe din hverdag i en bestemt retning og endda bidrage med en følelse af tryghed. Tag chancen med en vild og prangende farve, vælg en farve med et mere mildt udtryk eller mal dine vægge i en matchende Montana-farve for at skabe en unik sammenhæng i din indretning. Der er frit valg på alle hylder.  

 

Omtanke for miljøet

 

Montanas reolsystem er certificeret med Det Danske Indeklimamærke, ISO 14001 og senest også det officielle europæiske miljømærke, EU Ecolabel (også kendt som EU-Blomsten). Siden 2007 har de desuden udelukkende anvendt vandbaserede lakker, som ikke indeholder sundheds- og miljøskadelige opløsningsmidler.

Tager vi et kig på nogle af vores favoritter fra Montana, ser vi også med det samme deres store indsigt i den miljømæssige, æstetiske og kvalitetsmæssige udvikling. Tag eksempelvis stoleserien, Marée, som er kendetegnet ved at have et smukt sæde, der er lavet i 100% genbrugsplast og findes med ben i både krom og lak. Marée er det franske ord for tidevand, hvilket også er inspirationen bag de bølgeformede riller. Det er således en stol, som passer perfekt til at placere rundt om spisebordet. Et andet eksempel er Aveny-T stolen designet af dette års vinder af DR-programmet ’Danmarks Næste Klassiker’, Anders Engholm. Stolen er både funktionel, minimalistisk, udtryksfuld og produceret af genanvendt plast samt formstøbt i et kompositlook, og den er skabt til at inspirere det unge publikum på det historiske Aveny-T-teater på Frederiksberg. På denne måde viser Montana eksemplarisk, hvordan de er et brand, der stadig holder sig opdateret med nutiden uden at gå på kompromis med deres grundlæggende principper.

 

Igen skal der lyde et stort tillykke til Montana Furniture med de 40 år fra Jacobsen Møbler.

Se vores store udvalg fra Montana lige her.

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.00
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Første og sidste søndag i måneden: 11:00 - 16:00

Aktuelt

3 tips til pladsbesparende indretning af entréen

3 tips til pladsbesparende indretning af entréen

Din entré er det første rum, du møder i dit hjem, og det er også her, dine gæster danner sig et førstehåndsindtryk af din bolig. Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje indretningen af lige ... Læs mere
Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

I år har den anerkendte arkitekt og designer Arne Jacobsen 120-års jubilæum. Han blev født d. 11. februar 1902 og har gennem sin levetid sikret sig en solid plads i den danske designhistorie som væren... Læs mere
Montana bliver 40 år

Montana bliver 40 år

Her fra Jacobsen Møbler vil vi gerne ønske Montana et stort tillykke med de 40 år – en inspirerende milepæl og bedrift, som de nu har med i bagagen. Montana Furniture er et brand, der giver dig uendel... Læs mere
Guide: Den store belysningsguide

Guide: Den store belysningsguide

Lamper kan hurtigt gå hen og blive et stort og uoverskueligt projekt. Der findes mange fagord i lampeverdenen, og samtidig er der mange ting, som skal tages med i overvejelserne når man skal indrette ... Læs mere
Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Sommeren er ved at være ovre, og tiden vi bruger udendørs, bliver mindre. Inden længe skal haven, terrassen samt havemøbler gøres klar til næste sæson. Selvom du måske har havemøbler, der er vedligeho... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.