Montana Aveny-T Stolen: En ny klassiker er født

Montana Aveny-T Stolen: En ny klassiker er født

Da denne sæson af DR-programmet ’Danmarks Næste Klassiker 2022’ løb hen over skærmen, og årets vinder blev fundet, var den store efterspørgsel på prototypen af vinderdesignet mærkbar. Den øjeblikkelige succes, Aveny-T Stolen har fået er ikke til at tage fejl af, og med Montana Furniture som producent af stolen, kan du heldigvis selv få fingrene i den fine stol.

 

Hvis du ligesom som mange andre fulgte spændt med, da fem dygtige designtalenter dystede om at lave Danmarks næste klassiker, så er der godt nyt til dem, der har sukket langt efter Aveny-T Stolen, som Anders Engholm designede til det historiske teater af samme navn på Frederiksberg. I februar kunne designeren meddele, at han i samarbejde med Montana Furniture skulle levere 100 stole til teateret, ligesom Aveny-T Stolen nu også er blevet en fast del af Montanas kollektion, hvorfor den sættes i produktion til gavn for alle, der måtte ønske at have den smukke stol stående i eget hjem.

 

Tankerne bag Aveny-T Stolen

Udformningen af Aveny-T stolen var ikke ukompliceret og ligetil. Med udfordringen om at udtænke en unik stol til teateret Aveny-T, var Anders Engholm gennem flere skitseringer på tegnebrættet før han fandt frem det helt rette design, der kunne imødekomme teaterchefens kriterier: At være stabelbar, nem at flytte, at have et ungt udtryk, og sidst, men ikke mindst, at passe til nuet, hvorfor stolen også skulle imødekomme nutidens høje krav om at indtænke et mere miljøvenligt design ind i processen.

Det endelige valg faldt på Aveny-T Stolen, som vi kender den i dag – en enkel og elegant stol bestående af et sortlakeret stålstel med sæde og ryg udarbejdet af genbrugsplast skabt i samarbejde med A Circular Design Studio, som anvender 100% genanvendt plast indsamlet fra naturen, husstande og virksomheder i deres produktion. Med øje for et ungt udtryk såvel som siddekomfort, har Anders Engholm tilføjet en ekstra detalje til stolen i form af et buk på ryglænet til at hvile armene på. På den måde lægger stolen også op til at blive brugt modsat.

 

I tråd med Montanas ansvarlige værdier

Med valget om at bruge genanvendt plast til stolens sæde og ryg, er Aveny-T Stolen i tråd med Montanas ansvarlige værdier i henhold til deres arbejde med EU Ecolabel og at indtænke ansvarlighed i hele produktets livscyklus. Brugen af genanvendt plast er heller ikke fremmed for Montana. Den fynske møbelproducent har tidligere stiftet bekendtskab med A Circular Design Studio, som står bag Aveny-T Stolens sæde og ryg, i forbindelse med samarbejdet om den multifarvede topplade af genanvendt plast til Panton Wire. Aveny-T Stolen er derfor en naturlig tilføjelse til Montanas eksisterende kollektion af møbler med ansvarlighed og funktionalitet i højsædet.

 

Med Montana Aveny-T Stolen får du uden tvivl et multifunktionelt siddemøbel, hvor tankerne bag er nøje overvejet, og hvor æstetik forenes med god siddekomfort på fineste vis. Hvis du ønsker et friskt pust i form af farver og liv til boligindretningen, uden der er gået på kompromis med funktionaliteten, er denne stol et godt bud herpå. Hos Jacobsen Møbler er vi derfor også stolte af at forhandle den smukke stol, som med sit design er en klassiker værdig. Køb Aveny-T Stolen her.

 

Er du lige så vild med møbler og boligtilbehør med kompositlook, i terrazzo eller genbrugsplast, som vi er? Så kan du med fordel læse vores blogindlæg om terrazzotrenden lige her, hvor du kan blive inspireret til at få mere af den farverige trend ind i din bolig.

Skriv en kommentar
default Image

Åbningstider

Kundeservice

  • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
  • + 45 69 15 62 00

  • Tryk 1 for Kundeservice
  • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

  • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
  • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
  • Søndag Lukket

Aktuelt

Nyhed: Den populære Multi-lite udvides med en trådløs lampe

Nyhed: Den populære Multi-lite udvides med en trådløs lampe

Opdag en belysningsserie, der kombinerer dynamisk fleksibilitet, tidløs æstetik og en unik evne til at transformere ethvert rum. Byd velkommen til Multi-Lite serien fra Gubi. Lad dig inspirere af just... Læs mere
Inspiration: Elevér din indretning med bænke og taburetter

Inspiration: Elevér din indretning med bænke og taburetter

Når det kommer til indretning af dit hjem, er valget af møbler afgørende for både funktionalitet og æstetik. Bænke og taburetter er to alsidige møbler, der ikke kun tilføjer en ekstra dimension til di... Læs mere
Nyhed: De skønneste nyheder fra HAY

Nyhed: De skønneste nyheder fra HAY

HAY, det danske brand med stor anerkendelse, har endnu en gang præsenteret nye kollektioner til deres allerede imponerende udvalg. Og de nye samlinger skuffer bestemt ikke. De seneste lanceringer kan ... Læs mere
Inspiration: Tidløs elegance med InBetween fra &Tradition

Inspiration: Tidløs elegance med InBetween fra &Tradition

Træd ind i en verden af enkel skønhed og moderne funktionalitet med InBetween-serien fra &Tradition. Designet af Sami Kallio, hylder kollektionen den skandinaviske designtradition med nøje udvalgte naturlige materialer og ansvarlighed i fokus. Fra spisestuen til stuen og arbejdsområdet - InBetween-serien skaber tidløs elegance og stil i ethvert hjem. ... Læs mere

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.