Montana Aveny-T Stolen: En ny klassiker er født

Montana Aveny-T Stolen: En ny klassiker er født

Da denne sæson af DR-programmet ’Danmarks Næste Klassiker 2022’ løb hen over skærmen, og årets vinder blev fundet, var den store efterspørgsel på prototypen af vinderdesignet mærkbar. Den øjeblikkelige succes, Aveny-T Stolen har fået er ikke til at tage fejl af, og med Montana Furniture som producent af stolen, kan du heldigvis selv få fingrene i den fine stol.

 

Hvis du ligesom som mange andre fulgte spændt med, da fem dygtige designtalenter dystede om at lave Danmarks næste klassiker, så er der godt nyt til dem, der har sukket langt efter Aveny-T Stolen, som Anders Engholm designede til det historiske teater af samme navn på Frederiksberg. I februar kunne designeren meddele, at han i samarbejde med Montana Furniture skulle levere 100 stole til teateret, ligesom Aveny-T Stolen nu også er blevet en fast del af Montanas kollektion, hvorfor den sættes i produktion til gavn for alle, der måtte ønske at have den smukke stol stående i eget hjem.

 

Tankerne bag Aveny-T Stolen

Udformningen af Aveny-T stolen var ikke ukompliceret og ligetil. Med udfordringen om at udtænke en unik stol til teateret Aveny-T, var Anders Engholm gennem flere skitseringer på tegnebrættet før han fandt frem det helt rette design, der kunne imødekomme teaterchefens kriterier: At være stabelbar, nem at flytte, at have et ungt udtryk, og sidst, men ikke mindst, at passe til nuet, hvorfor stolen også skulle imødekomme nutidens høje krav om at indtænke et mere miljøvenligt design ind i processen.

Det endelige valg faldt på Aveny-T Stolen, som vi kender den i dag – en enkel og elegant stol bestående af et sortlakeret stålstel med sæde og ryg udarbejdet af genbrugsplast skabt i samarbejde med A Circular Design Studio, som anvender 100% genanvendt plast indsamlet fra naturen, husstande og virksomheder i deres produktion. Med øje for et ungt udtryk såvel som siddekomfort, har Anders Engholm tilføjet en ekstra detalje til stolen i form af et buk på ryglænet til at hvile armene på. På den måde lægger stolen også op til at blive brugt modsat.

 

I tråd med Montanas ansvarlige værdier

Med valget om at bruge genanvendt plast til stolens sæde og ryg, er Aveny-T Stolen i tråd med Montanas ansvarlige værdier i henhold til deres arbejde med EU Ecolabel og at indtænke ansvarlighed i hele produktets livscyklus. Brugen af genanvendt plast er heller ikke fremmed for Montana. Den fynske møbelproducent har tidligere stiftet bekendtskab med A Circular Design Studio, som står bag Aveny-T Stolens sæde og ryg, i forbindelse med samarbejdet om den multifarvede topplade af genanvendt plast til Panton Wire. Aveny-T Stolen er derfor en naturlig tilføjelse til Montanas eksisterende kollektion af møbler med ansvarlighed og funktionalitet i højsædet.

 

Med Montana Aveny-T Stolen får du uden tvivl et multifunktionelt siddemøbel, hvor tankerne bag er nøje overvejet, og hvor æstetik forenes med god siddekomfort på fineste vis. Hvis du ønsker et friskt pust i form af farver og liv til boligindretningen, uden der er gået på kompromis med funktionaliteten, er denne stol et godt bud herpå. Hos Jacobsen Møbler er vi derfor også stolte af at forhandle den smukke stol, som med sit design er en klassiker værdig. Køb Aveny-T Stolen her.

 

Er du lige så vild med møbler og boligtilbehør med kompositlook, i terrazzo eller genbrugsplast, som vi er? Så kan du med fordel læse vores blogindlæg om terrazzotrenden lige her, hvor du kan blive inspireret til at få mere af den farverige trend ind i din bolig.

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.00
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Første og sidste søndag i måneden: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

I år har den anerkendte arkitekt og designer Arne Jacobsen 120-års jubilæum. Han blev født d. 11. februar 1902 og har gennem sin levetid sikret sig en solid plads i den danske designhistorie som væren... Læs mere
Montana bliver 40 år

Montana bliver 40 år

Her fra Jacobsen Møbler vil vi gerne ønske Montana et stort tillykke med de 40 år – en inspirerende milepæl og bedrift, som de nu har med i bagagen. Montana Furniture er et brand, der giver dig uendel... Læs mere
Guide: Den store belysningsguide

Guide: Den store belysningsguide

Lamper kan hurtigt gå hen og blive et stort og uoverskueligt projekt. Der findes mange fagord i lampeverdenen, og samtidig er der mange ting, som skal tages med i overvejelserne når man skal indrette ... Læs mere
Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Sommeren er ved at være ovre, og tiden vi bruger udendørs, bliver mindre. Inden længe skal haven, terrassen samt havemøbler gøres klar til næste sæson. Selvom du måske har havemøbler, der er vedligeho... Læs mere
Nyhed: Nye lanceringer fra HAY

Nyhed: Nye lanceringer fra HAY

Det danske anerkendte brand, HAY, har endnu en gang lanceret nye kollektioner til deres allerede imponerende sortiment. Og de nye kollektioner skuffer bestemt ikke. De nye kollektioner er at finde i h... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.