Guide: Find den rigtige seng til dine behov

Guide: Find den rigtige seng til dine behov

En god nattesøvn er nødvendig for at opretholde et godt helbred, da kroppen får lov til at hvile sig og restituere, når du sover. Som voksen skal man helst have omkring 8 timers søvn, og børn/unge helst omkring 9-10 timer. Det kan umiddelbart lyde af meget, men vi bruger faktisk omkring en tredjedel af vores liv på at sove, og derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige seng, der matcher dig og din krop. Hver krop har forskellige behov, og der er mange ting at tage højde for, når man skal finde den rigtige seng – vi guider dig til de 4 vigtigste steps: den rette størrelse, type, fasthed og topmadrassen, så du er bedre klædt på til at finde din næste drømmeseng.

 

Step 1: Sengestørrelsen

Der er ikke noget værre end at sove i en for lille seng. Senge kommer i forskellige størrelser - enkeltmandssenge, halvandenmandssenge og dobbeltsenge. Derfor er første step at afklare størrelsen på sengen herunder både bredden og længden.

 

Bredde

Bredden afhænger af, hvor mange personer der skal kunne ligge i sengen, altså om det skal være en enkeltmandsseng, en halvandenmandsseng eller en dobbeltseng.

 • Enkeltmandssenge måler typisk 80-90 cm i bredden og er, som navnet antyder, til en person.

 • Halvandenmandssenge måler typisk 140 cm i bredden. En halvandenmandsseng er ikke et oplagt valg til to voksne, da hver person helst skal have 80-90 cm at boltre sig på. Sengen egner sig bedst til en voksen og et barn eller på et gæsteværelse.

 • Dobbeltsenge måler typisk mellem 160-180 cm i bredden og er det oplagte valg til to voksne, eller hvis du ønsker en ekstra stor seng, du kan fylde i.


Længde

Længden afhænger af din højde. Jo højere du er, desto længere skal din seng være. De fleste senge kommer med en længde på enten 200 eller 210 cm. En god tommelfingerregel er, at du skal lægge 15-20 cm til din højde, når du skal vælge længden på sengen. Er du 190 cm høj, skal sengen altså være 210 cm lang, for at du kan holde fødderne i sengen. 

 

Step 2: Sengetypen

Andet step er at beslutte sengetypen. Her er det relevant at overveje, om sengen skal bruges hver nat, eller om den skal stå i et gæsteværelse eller sommerhus, og om den skal fungere til afslapning med en god bog eller fjernsynskiggeri. De tre typiske sengetyper kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser, opfylder nemlig forskellige behov.

Kontinentalseng
Hvis du ønsker en seng med ekstra komfort og flere lag, er en kontinentalseng det rette valg for dig. En kontinentalseng består af tre lag: en boxmadras som bund, en spring- eller skummadras i midten og en topmadras øverst. Sengen kan derfor føles lidt blødere end eksempelvis en boxmadras, da det ekstra lag giver en dybere komfort. Det ekstra lag giver også en god højde på sengen, så det er nemt at komme i og ud af sengen. Samtidig slipper du for revnen i midten af madrassen, da en kontinentalseng typisk kommer med en madras med én hel liggeflade.

Har du og/eller din partner fysiske udfordringer, ømme muskler og led og dårlig ryg, eller kan lide at mødes på midten, kan kontinentalsengen være et oplagt valg.

 

Elevationsseng
Hvis du har brug for at kunne tilrette din sovestilling, er en elevationsseng den rigtige seng for dig. En elevationsseng består af en motoriseret bund, en madras i midten og en topmadras øverst. Den motoriserede bund gør det muligt at hæve hoved- og fodenden af sengen, så du kan justere din liggeposition, så den matcher dine behov. Det er især ideelt, hvis du har behov for at aflaste din krop i form af eleverede ben, ekstra støtte i ryggen eller opløftet overkrop, hvis du døjer med eksempelvis migræne eller forkølelse. Samtidig har du mulighed for at ligge i en behagelig position, hvis du læser eller ser tv i sengen.

 

Boxmadras
Hvis du ønsker en komplet og enkel seng, der er nem at flytte rundt på, kan en boxmadras være den rette seng for dig. En boxmadras består af en samlet polstret ramme, som er bygget op af skum, fjedre og lameller. Boxmadrassens egenskaber er derfor samlet i én ramme modsat de to andre sengetyper med flere forskellige lag, der tilsammen udgør en samlet seng. Denne sengetype er oftest meget nemme at montere – benene skal blot skrues i. På boksmadrassen ligger der typisk en topmadras, så boxsengen i sidste ende består af to madrasser – boxmadrassen og topmadrassen.

 

Step 3: Sengens fasthed

Tredje step er at finde frem til, hvor fast sengemadrassen skal være, så du får optimal støtte, når du ligger i sengen. Fastheden afhænger af din højde og vægt, da en let krop skal synke mere ned i madrassen end en tung krop. Du kan teste fastheden af madrassen ved at ligge i sengen og få en anden person til at se, om din rygsøjle er lige, når du ligger på siden.

Her skal du være opmærksom på, at der kan være forskel på sengebrands i forhold til hvilken fasthed, der er optimal for dig. 

 

Step 4: Topmadras

Det fjerde og sidste step er at finde ud af, om du skal have en topmadras til din seng. Nogle senge har allerede en integreret topmadras, men skal du investere i en topmadras, er det vigtigt at tage stilling til materialet. Den gode topmadras kan blive prikken over i’et til din nye seng. Den giver et bedre komfortniveau, beskytter sengen og din kropsvægt fordeles bedre i sengen. 

 • Latex er et naturprodukt, der er elastisk, åndbart og ventilerende. Topmadrasser i latex er derfor med til at holde en behagelig temperatur og er især ideel for dig, der altid har det varmt om natten. Samtidig er topmadrasser i latex antibakterielle og allergivenlige.
 • Memory skum er trykaflastende og tilpasser sig din krop. Topmadrasser i memory skum giver dermed en god støtte og kan aflaste gener i kroppen. Skummet bliver påvirket af temperaturer og bliver mere fast, når det er køligt.
 • Topmadrasser med kølende betræk er optimal for dig, der har det ekstra varmt om natten, tendens til at svede meget eller hvis du er i overgangsalderen. Den temperaturregulerende effekt hjælper med at komme af med den overskydende kropsvarme så du kan få en bedre nattesøvn. 

 

Find din drømmeseng hos Jacobsen Møbler

Er du på udkig efter en ny seng kan du se vores udvalg af senge her. Her finder du elevations-, box-, og kontinentalsenge samt dertilhørende tilbehør.

Har du spørgsmål, eller er usikker omkring hvad du skal vælge, eller har du lyst til at prøve nogle af sengene er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice eller at kigge forbi i vores store sengeafdeling i butikken i Aabenraa. Her står vores dygtige specialister klar til at vejlede dig til din nye drømmeseng.

For at finde ud af, hvordan du forlænger levetiden på din nye seng, kan du læse med her.

Skriv en kommentar

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Inspiration: Gaveidéer til livets store anledninger

Inspiration: Gaveidéer til livets store anledninger

Er du blevet inviteret til fødselsdag, bryllup eller ønsker du at give en gave uden begrundelse, så har vi her samlet et lille udvalg af skønne gaveidéer – i mange forskellige prisklasser. Uanset om d... Læs mere
Nyhed: Nye skønne farver til Flowerpot-serien

Nyhed: Nye skønne farver til Flowerpot-serien

Flowerpot lampen designet af Verner Panton, som især har fået inspiration fra 60’ernes og 70’ernes Flower Power bevægelse. Med dette i tankerne, skabte han denne smukke og, ikke mindst, ikoniske lampe... Læs mere
Bagom FROST og indret hjemmet med spejle

Bagom FROST og indret hjemmet med spejle

Enkelthed i hverdagen er, hvad FROST arbejder for hver dag. Med missionen om at designe og producere interiørtilbehør i høj kvalitet, der holder i flere generationer, har brandet en mere miljørigtig t... Læs mere
Nyhed: Jacobsen Møbler præsenterer GOD NAT

Nyhed: Jacobsen Møbler præsenterer GOD NAT

Jacobsen Møbler lancerer nu sengebrandet GOD NAT. Kvalitetssengene er udviklet og produceret i Danmark med respekt for klassisk design, indbydende kvalitetsmaterialer og godt møbelhåndværk. Kollektion... Læs mere
Inspiration: Gør dit hjemmekontor funktionelt og hyggeligt

Inspiration: Gør dit hjemmekontor funktionelt og hyggeligt

Hjemmekontoret kan ofte blive et mere trist og kedeligt hjørne, hvor ingen har lyst til at sidde og arbejde - men ved at bruge lette møbler og enkle opbevaringsmuligheder kan en funktionel arbejdsstat... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.