44.211.26.178 - US

 

Sådan vælger du den rigtige seng


En god nattesøvn er nødvendig for at opretholde et godt helbred, da kroppen får lov til at hvile sig og restituere, når du sover. Vi bruger faktisk omkring en tredjedel af vores liv på at sove, og derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige seng, der matcher dig og din krop. Hver krop har nemlig forskellige behov, og der er mange ting at tage højde for, når man skal finde den rigtige seng – vi guider dig til de 4 vigtigste steps: den rette størrelse, type, fasthed og topmadrassen, så du er bedre klædt på til at finde din næste drømmeseng.

 

Step 1: Sengestørrelse

Der er ikke noget værre end at sove i en for lille seng. Derfor er første step at afklare størrelsen på sengen herunder både bredden og længden.

 

Bredden
Bredden afhænger af, hvor mange personer der skal kunne ligge i sengen, altså om det skal være en enkeltmandsseng, en halvandenmandsseng eller en dobbeltseng.

 • Enkeltmandssenge måler typisk 80-90 cm i bredden og er, som navnet antyder, til en person.

 • Halvandenmandssenge måler typisk 140 cm i bredden. En halvandenmandsseng er ikke et oplagt valg til to voksne, da hver person helst skal have 80-90 cm at boltre sig på. Sengen egner sig bedst til en voksen og et barn eller på et gæsteværelse.

 • Dobbeltsenge måler typisk mellem 160-180 cm i bredden og er det oplagte valg til to voksne.Længden
Længden afhænger af din højde. Jo højere du er, desto længere skal din seng være. De fleste senge kommer med en længde på enten 200 eller 210 cm. En god tommelfingerregel er, at du skal lægge 15-20 cm til din højde, når du skal vælge længden på sengen. Er du 190 cm høj, skal sengen altså være 210 cm lang, for at du kan holde fødderne i sengen.
 

 

Step 2: Sengetype

Andet step er at beslutte sengetypen. Her er det relevant at overveje, om sengen skal bruges hver nat, eller om den skal stå i et gæsteværelse eller sommerhus, og om den skal fungere til afslapning med en god bog eller fjernsynskiggeri. De tre typiske sengetyper kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser, opfylder nemlig forskellige behov.

Kontinentalsenge
Hvis du ønsker en seng med ekstra komfort og flere lag, er en kontinentalseng det rette valg for dig. En kontinentalseng består af tre lag: en boxmadras som bund, en spring- eller skummadras i midten og en topmadras øverst. Sengen kan derfor føles lidt blødere end eksempelvis en boxmadras, da det ekstra lag giver en dybere komfort.
Det ekstra lag giver også en god højde på sengen, så det er nemt at komme i og ud af sengen. Samtidig slipper du for revnen i midten af madrassen, da en kontinentalseng typisk kommer med en madras med én hel liggeflade.

Elevationssenge
Hvis du har brug for at kunne tilrette din sovestilling, er en elevationsseng den rigtige seng for dig. En elevationsseng består af en motoriseret bund, en madras i midten og en topmadras øverst. Den motoriserede bund gør det muligt at hæve hoved- og fodenden af sengen, så du kan justere din liggeposition.
Det er især ideelt, hvis du har behov for at aflaste din krop i form af eleverede ben, ekstra støtte i ryggen eller opløftet overkrop, hvis du døjer med eksempelvis migræne eller forkølelse. Samtidig har du mulighed for at ligge i en behagelig position, hvis du læser eller ser tv i sengen.

Boxmadrasser
Hvis du ønsker en komplet og enkel seng, der er nem at flytte rundt på, kan en boxmadras være den rette seng for dig. En boxmadras består af en samlet polstret ramme, som er bygget op af skum, fjedre og lameller. Boxmadrassens egenskaber er derfor samlet i én ramme modsat de to andre sengetyper med flere forskellige lag, der tilsammen udgør en samlet seng.

 

Step 3: Sengens fasthed

Tredje step er at finde frem til, hvor fast sengemadrassen skal være, så du får optimal støtte, når du ligger i sengen. Fastheden afhænger af din højde og vægt, da en let krop skal synke mere ned i madrassen end en tung krop. Du kan teste fastheden af madrassen ved at ligge i sengen og få en anden person til at se, om din rygsøjle er lige, når du ligger på siden.

 

Step 4: Topmadras

Det fjerde og sidste step er at finde ud af, om du skal have en topmadras til din seng. Nogle senge har allerede en integreret topmadras, men skal du investere i en topmadras, er det vigtigt at tage stilling til materialet.

 • Latex er et naturprodukt, der er elastisk, åndbart og ventilerende. Topmadrasser i latex er derfor med til at holde en behagelig temperatur og er især ideel for dig, der altid har det varmt om natten. Samtidig er topmadrasser i latex antibakterielle og allergivenlige.

 • Memory skum er trykaflastende og tilpasser sig din krop. Topmadrasser i memory skum giver dermed en god støtte og kan aflaste gener i kroppen. Skummet bliver påvirket af temperaturer og bliver mere fast, når det er køligt.

 

Vi håber, at du nu er klædt på til at finde din drømmeseng, som du kan sove godt i de næste mange år. For at finde ud af, hvordan du forlænger levetiden på din nye seng, kan du læse med her:
https://jacobsenmobler.dk/plejeguide-senge

default Image

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag kl. 11:00 - 16:00 (åben første og sidste søndag i måneden)

Aktuelt

Bagom designerne - Ronan og Erwan Bouroullec

Bagom designerne - Ronan og Erwan Bouroullec

Ronan og Erwan Bouroullec er to innovative brødre fra Frankrig, der har sat deres præg på møbelverdenen med tidløst og funktionelt design. Deres enkle tilgang til industrielt design er gået hen og ble...

Læs mere
Inspiration: Skab en hyggelig stemning med rispapirlamper

Inspiration: Skab en hyggelig stemning med rispapirlamper

Rispapirlamper er ikke blot en praktisk lyskilde, de er også et smukt og stilfuldt element, der passer ind i enhver indretning. Disse lamper kan tilføje en varm atmosfære og et strejf af elegance til ...

Læs mere
GamFratesi: En fusion af danske og italienske designtraditioner

GamFratesi: En fusion af danske og italienske designtraditioner

I den travle verden af moderne møbeldesign skinner få navne så klart som GamFratesi. Grundlagt i 2006 af den dynamiske duo Stine Gam og Enrico Fratesi, udstråler dette København-baserede studio elegan...

Læs mere
Inspiration: Gør dit uderum klar til de varmere tider

Inspiration: Gør dit uderum klar til de varmere tider

For mange af os bringer foråret med sig en følelse af fornyelse og en trang til at bringe mere af livet udendørs. Efter måneder med indeliv og kulde er det nu tid til at værdsætte det skiftende vejr o...

Læs mere

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.