Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Sådan passer du dine havemøbler hen over efteråret og vinteren

Sommeren er ved at være ovre, og tiden vi bruger udendørs, bliver mindre. Inden længe skal haven, terrassen samt havemøbler gøres klar til næste sæson. Selvom du måske har havemøbler, der er vedligeholdelsesvenlige og produceret i slidstærke materialer, som tåler at stå ude i al slags vejr, anbefaler vi, at man stadig passer på møblerne i den kommende tid, hvor der kommer større mængde regn, blæst og senere også sne og frost. Derfor giver vi dig her en guide til, hvordan du bedst muligt passer på dine havemøbler, så de forbliver flotte og står skarpt til næste forår og sommer.

 

Trin-for-trin guide til hvad du skal gøre for at holde dine havemøbler pæne

Først og fremmest er det vigtigt, at man fjerner alt skidt og snavs fra havemøblerne, så det ikke udvikler sig til råd eller svamp. Til dette kan man med fordel bruge noget sæbevand og en blød børste, hvorefter der tørres efter med et viskestykke eller klud. Hvis det er relevant, bør man også skrabe eventuelt rust væk med en ståluld eller smør møblet med ruststopper. Hvis du derimod har olierede havemøbler, kan man give dem et ’fodbad’ i en olie, som er beregnet til udendørstræværk. På den måde vil træet mættes, og mindske indtaget af vand fra jorden.

 

Har du havemøbler i træ?

Rens først og fremmest havemøblerne ordentligt med et trærengøringsmiddel. Hvis du står og mangler et rengøringsmiddel til dine havemøbler, kan du med fordel se vores udvalg her. Dernæst bør man tjekke for løse bolte og skruer. De løse dele efterspændes, og skal allerhelst også gøres inden møblerne males eller olieres. Slib herefter med fint sandpapir, hvis møblerne skulle have fået hakker, pletter eller andre skader. Afslut med at give møblet den rette oliering, lakering eller maling. På den måde vil havemøbler af træ også blive mere modstandsdygtigt over for svamp og råd.

 

Har du havemøbler i plastik?

Start med at rensemøblerne med varmt sæbevand og en blød børste. Skyl dem herefter af med haveslangen og tør dem med et viskestykke eller klud. Hvis overfladen skal være endnu pænere, kan man eventuelt slibe med wienerkalk (kan blandt andet købes i Matas og byggemarkeder) tilsat en smule husholdningssprit. I forhold til havemøbler af plast, skal man være opmærksom på, at det kan være meget svært at fjerne alle pletter og få møblet til at fremstå helt nye igen.

 

Har du havemøbler i stål og aluminium?

Fjern først og fremmest alle jordrester, grus og snavs med en blød børste. Skyl dernæst møblerne med haveslangen og aftør med enten et viskestykke eller en klud. Hernæst skal møblet genbehandles. Her er det vigtigt, at man er opmærksom, hvis der er træ på dit stål- eller aluminiumsmøbel. Hvis dette er tilfældet, skal de have samme rensning og behandling som havemøbler af træ.

 

Har du havemøbler af trykimprægneret træ eller teaktræ?

Havemøbler af sådanne materialer kræver som udgangspunkt ikke den store behandling, men det man kan gøre er, at vaske dem med en gang sæbespåner eller trærens. De holder sig også pænere længere, hvis man maler eller giver dem en omgang olie.

 

Opbevaring af havemøbler i de koldere efterår- og vintermåneder

Havemøbler i træ:

Havemøbler af træ har bedst af at blive opbevaret i et tørt og køligt rum – det kunne eksempelvis være en uopvarmet udestue, skur eller kælder. En overdækket terrasse eller altan kan ligeledes være et glimrende opbevaringssted for havemøblerne. Træmøblerne har det derimod ikke godt med at skulle opbevares indendørs i et opvarmet rum. Her risikerer man, at træet udtørres. Når det er sagt, bør havemøblerne ligeledes ikke have direkte jordkontakt. Dette skyldes, at de kan suge fugten fra jorden til sig. Derfor er et godt råd også at stille dem på fliser eller brædder.

 

Overtræk til dine havemøbler:

Hvis du foretrækker at opbevare dine havemøbler udendørs, kan du hurtigt og nemt skåne møblerne med et møbelovertræk. Møbelovertrækket er især en god løsning, hvis man har havemøbler af aluminium, flet eller lignende materialer. Overtrækket findes i flere forskellige versioner og størrelser alt efter om du skal dække et helt havemøbelsæt eller blot en enkelt stol.

Vælg en tørvejrsdag til at overdække havemøblerne, og sørg samtidig at de er helt tørre inden de dækkes til. Møbelovertrækket skåner møblerne mod regn, sne og kulde, dog skal man være opmærksom på, at der over længere tid kan opstå kondensvand, som kan danne mug og meldug. Derfor er det ligeledes vigtigt, at man af og til løfter overtrækket, så luftcirkulationen kan fjerne kondensen.

 

Se vores udvalg af møbelcovere her 

Skriv en kommentar
default Image

Åbningstider

Kundeservice

  • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
  • + 45 69 15 62 00

  • Tryk 1 for Kundeservice
  • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

  • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
  • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
  • Søndag kl. 10:00 - 16:00

Aktuelt

Inspiration: Pedestal, enkelt, tidløst og funktionelt design

Inspiration: Pedestal, enkelt, tidløst og funktionelt design

I en verden, hvor elektronikprodukter fylder vores hjem mere end nogensinde før, er der behov for smarte og æstetisk tiltalende løsninger til at integrere dem i vores indretning. Her træder Pedestal i... Læs mere
Nyhed: Den populære Multi-lite udvides med en trådløs lampe

Nyhed: Den populære Multi-lite udvides med en trådløs lampe

Opdag en belysningsserie, der kombinerer dynamisk fleksibilitet, tidløs æstetik og en unik evne til at transformere ethvert rum. Byd velkommen til Multi-Lite serien fra Gubi. Lad dig inspirere af just... Læs mere
Inspiration: Elevér din indretning med bænke og taburetter

Inspiration: Elevér din indretning med bænke og taburetter

Når det kommer til indretning af dit hjem, er valget af møbler afgørende for både funktionalitet og æstetik. Bænke og taburetter er to alsidige møbler, der ikke kun tilføjer en ekstra dimension til di... Læs mere

Jacobsen Møbler Aabenraa

Besøg vores store butik i Aabenraa

I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.