Inspiration: 12 idéer til indretning af stuen

Inspiration: 12 idéer til indretning af stuen

Stuen kan være en svær størrelse at indrette. I den anledning har vi her samlet 12 idéer og tips til, hvordan du kan indrette din stue bedst muligt - både hyggeliglig og på en måde, så du får allermest ud af den. 

 

Hvad er dit behov?

Før du indretter din stue, er det vigtigt at du finder ud af, hvilke krav og behov du og din familie har til stuen. Er du studerende med en lille lejlighed, vil det måske være optimalt med en sovesofa fremfor en stor flyder, som en familie på 5 kunne få stor glæde ud af. Det kan også være, at I gerne vil bruge stuen til hyggelige stunder og samtaler, og at den derfor ikke skal indrettes centreret om fjernsynet. Gør det derfor klart, hvad jeres behov er, og hvad der er det vigtigste i jeres stue.

 

Træk møblerne ud fra væggen

Danskere har i mange år været vant til at indrette op ad væggen. Vi stiller gerne vores møbler op ad væggen, og det gælder især også et møbel som sofaen. Men det kan give et helt andet og luftigt udtryk at trække møblerne ud fra væggen. Selvfølgelig kan det ikke altid lade sig gøre. Prøv dig derfor frem og stil din sofa på nye måder. Måske får du skabt et lille hyggeligt rum i rummet.

 

Brug tekstiler

Ting såsom puder, plaider og tæpper kan være med til at skifte hele udtrykket i din stue. Derudover har tekstiler en fantastisk hyggeeffekt og er ideel for stuens akustik. Gå efter de teksturer, farver og mønstre, som du bedst kan lide og skift eventuelt ud et par gange om året. På den måde kan du nemt skifte mellem en let og lys sommerstue og en hyggelig vinterhule.

 

Vær modig

Her er endnu et sted, hvor vi kan lære lidt af udlandet. I udlandet er de nemlig mere modige med farvevalg end vi er herhjemme. Farver er stemningssættende, og det er derfor også vigtigt, at du indretter dig med farver, som du kan lide. Din stue kan blive mere hyggelig og gennemført, hvis du maler én eller flere vægge. Har du svært ved at skifte de hvide vægge ud, kan du måske starte med en enkelt væg i en lys grå (eller en anden lys farve). Husk at det altid kan males over igen. Er du mere til de små farvespark, kan du eksempelvis prøve at indføre mere farve med planter, plakater, lysestager, vaser osv.'

 

Træk naturen med indenfor

Få liv i stuen med flotte planter og blomster, og giv din boligindretning varme med møbler i træ. Udover at det ser fantastisk ud, vil planterne samtidig bidrage til et godt indeklima.

 

Skil dig ud med et statement piece

Vil du gerne have, at dit hjem skiller sig ud? Så kan du med fordel overveje, hvorvidt du ønsker en vild lampe eller møbel til at give din indretning et udtryk, som man ikke lige glemmer. 

 

Skab mere plads med spejle

Brug spejle til at skabe illustration af en større stue. Spejlene reflekterer lyset og får din stue til at syne større end den er. Du har et stort udvalg af forskellige spejle, men du man eksempelvis også vælge møbler med en spejlreflekterende overflade for at opnå selvsamme effekt. 

 

Udstil rejsefund, arvestykker og minder

Gør dit hjem personligt ved at udstille de ting, du elsker. Udstil dine børns tegninger, rejsefund, din bedstefars gamle stol, en samling sten og muslinger fra stranden eller en anden fin genstand, som har en helt særlig betydning for dig.

 

Sørg for god opbevaring

God opbevaring er det bedste trick til en smuk stue. Hvis du har små børn, bøvler du nok med legetøj i stuen, og er dine børn større er det måske lektierne, der roder. Har du ingen børn, kan det være dine egne projekter, arbejde, ledninger og fjernbetjeninger, som ligger og flyder. Sørg derfor at tænke disse udfordringer med ind i din indretning. Det er bedre med for meget opbevaring end for lidt. 

 

Husk lyskilderne

Den rigtige belysning kan gøre en kæmpe forskel i din stue. Der skal godt læselys til ved sofaen eller den gode stol. Det kan eksempelvis være en væglampe eller gulvlampe og måske endda med et dæmpbart lys, så den også kan fungere som en mere hyggelig belysning. Men der skal ikke kun hygge- og læselys til. En stue kræver også god allround belysning, hvilket enten kan være flere direkte og indirekte lyskilder, eller en loftlamper eller pendler. 

 

Multifunktionelle møbler

Har du ikke så meget plads i din bolig eller er du vild med ting med flere funktioner? Så kan det være ideelt at skifte dit sofabord ud med en praktisk puf, der både kan bruges som bord, som siddeplads til gæsterne eller som fodskammel. Dette optimerer både plads og er yderst charmerende.

 

Hyggelige lysestager og stearinlys

Stearinlys er næsten indbegrebet af hygge. Uanset hvilken stil du er til, kan du finde stearinlys og lysestager, der passer til dig og dit hjem. Du kan få de klassiske hvide lys, de tykke bloklys, lange farvede lys eller måske de trendy swirl-lys.

Skriv en kommentar

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Inspiration: Gaveidéer til livets store anledninger

Inspiration: Gaveidéer til livets store anledninger

Er du blevet inviteret til fødselsdag, bryllup eller ønsker du at give en gave uden begrundelse, så har vi her samlet et lille udvalg af skønne gaveidéer – i mange forskellige prisklasser. Uanset om d... Læs mere
Nyhed: Nye skønne farver til Flowerpot-serien

Nyhed: Nye skønne farver til Flowerpot-serien

Flowerpot lampen designet af Verner Panton, som især har fået inspiration fra 60’ernes og 70’ernes Flower Power bevægelse. Med dette i tankerne, skabte han denne smukke og, ikke mindst, ikoniske lampe... Læs mere
Bagom FROST og indret hjemmet med spejle

Bagom FROST og indret hjemmet med spejle

Enkelthed i hverdagen er, hvad FROST arbejder for hver dag. Med missionen om at designe og producere interiørtilbehør i høj kvalitet, der holder i flere generationer, har brandet en mere miljørigtig t... Læs mere
Nyhed: Jacobsen Møbler præsenterer GOD NAT

Nyhed: Jacobsen Møbler præsenterer GOD NAT

Jacobsen Møbler lancerer nu sengebrandet GOD NAT. Kvalitetssengene er udviklet og produceret i Danmark med respekt for klassisk design, indbydende kvalitetsmaterialer og godt møbelhåndværk. Kollektion... Læs mere
Inspiration: Gør dit hjemmekontor funktionelt og hyggeligt

Inspiration: Gør dit hjemmekontor funktionelt og hyggeligt

Hjemmekontoret kan ofte blive et mere trist og kedeligt hjørne, hvor ingen har lyst til at sidde og arbejde - men ved at bruge lette møbler og enkle opbevaringsmuligheder kan en funktionel arbejdsstat... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.