Guide - Find det lagen, der passer til din madras

Guide - Find det lagen, der passer til din madras

Lagner er et vigtigt tilbehør til sengen – de giver både komfort og beskyttelse til den sovende og madrassen. Der findes et stort udvalg af lagner, både i forhold til typer og kvaliteter. Valget af lagnet vil delvis afhænge af, hvilken type seng du har, samt hvilken overflade du foretrækker at ligge på. Er du på udkig efter et nyt lagen, så læs videre og bliv klogere på lagnet til din seng.

Lagnet er i direkte kontakt med kroppen og vil blive udsat for slitage gennem flere timers søvn hver evig eneste nat. Derfor er det også vigtigt, at lagnet er slidstærkt og har en god pasform, så det ikke ruller sammen i løbet af nattetimerne. Samtidig skal lagnet være dejligt og behageligt at ligge på og give kroppen mulighed for at komme af med fugt.

 

Trin 1 – Lagenstørrelser

Først og fremmest skal du kende størrelsen på din seng. Har du en enkeltseng, halvandenmandsseng, dobbeltseng? Husk, at man generelt skal vælge et lagen, der er større end målene på din seng, så lagnet kan nå ned over siderne.

 

Trin 2 – Lagentyper

Kuvertlagnet bruges til topmadrasser, som har en højde på max 8 cm. Kuvertlagnet er syet således, at den skal rundt om topmadrassen – dog er det værd at bemærke, at denne type lagen ikke er elastisk. Jo længere kuvertlagnet kan gå ind under topmadrassen desto bedre, netop fordi lagnet vil sidde bedre fast på topmadrassen. Hvis kuvertlagnet ikke er langt nok under topmadrassen, vil man kunne opleve, at lagnet vil flytte sig i løbet af nattetimerne.

Faconlagnet er noget højere end kuvertlagnet – dog modsat kuvertlagnet er denne type lagen elastisk. Denne type lagen kan både bruges til en springmadras, vendbar madras og en topmadras. Vær dog opmærksom på, at faconlagnet ikke sidder stramt på topmadrassen. Lagnet skal gerne gå cirka 5 cm ind under madrassen – på den måde er du sikret, at lagnet sidder fast.

Stræklagnet har, som navnet antyder, stræk i stoffet. Det gode stræklagen har en kraftig og god elastik, der både kan holde til at blive vasket og strukket flere gange. Denne lagentype kan både bruges til topmadrasser, springmadrasser, vendbare madrasser og boksmadrasser. Vi gør opmærksom på, at hvis stræklagnet bruges til topmadrassen, vil den som oftest ikke sidde stramt.

Splitlagnet er også kendt som lagner til elevationssenge. Disse lagentyper kan have en split i toppen eller i både top og bund. Hvis der er split i toppen, vil der være tale om et U-splitlagen, hvis der derimod er split i både top og bund, vil der være tale om et H-splitlagen. Denne type lagen er perfekt til elevationssenge, fordi det giver dig mulighed for at køre op og ned efter dine behov – og uafhængigt af din partner.

 

Trin 3 – Valg af materiale

Materialet har en stor betydning på lagnets kvalitet. Derfor har vi nedenfor kort beskrevet de mest gængse materialer.

Oftest vil du støde på lagner produceret af bomuld. Det skyldes, at det vil indeholde mange naturlige fordele – herunder åndbarhed, absorberende og slidstærk.

Silke er et naturmateriale, der er enormt åndbart, svedtransporterende, anti-bakterielt og selvrensende.

Bomuldssatin er en vævning af bomuld og har de samme fordele som almindelige bomuldslagner. Denne vævning bruges, fordi det gør lagnet slidstærkt, blødt og glansfuldt.

Jersey (bomuld) betyder, at lagnet er strikket sammen og ikke vævet sammen som de andre typer. Det betyder også, at lagnet kan strækkes.

 

Vedligeholdelse

Ønsker du at få det mest optimale ud af dine lagner, er det en god idé at vide, hvordan du vedligeholder dem bedst muligt. Lagner er i mange tilfælde produceret af sammenligneligt materiale som sengetøj og skal derfor i mange tilfælde vaskes på samme måde.

Vi kommer her med 3 gode råd til, hvordan du kan holde dit lagen pænt og lækkert.

 1. Læs altid vaskeanvisningen
 2. Vask nye lagner inden brug
 3. Lagner i mørkere farver kan lægges i koldt vand i minimum 24 timer og vaskes dernæst som almindeligt inden første brug

 

Se det skønne udvalg af lagner her. 

Skriv en kommentar

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Inspiration: Gaveidéer til livets store anledninger

Inspiration: Gaveidéer til livets store anledninger

Er du blevet inviteret til fødselsdag, bryllup eller ønsker du at give en gave uden begrundelse, så har vi her samlet et lille udvalg af skønne gaveidéer – i mange forskellige prisklasser. Uanset om d... Læs mere
Nyhed: Nye skønne farver til Flowerpot-serien

Nyhed: Nye skønne farver til Flowerpot-serien

Flowerpot lampen designet af Verner Panton, som især har fået inspiration fra 60’ernes og 70’ernes Flower Power bevægelse. Med dette i tankerne, skabte han denne smukke og, ikke mindst, ikoniske lampe... Læs mere
Bagom FROST og indret hjemmet med spejle

Bagom FROST og indret hjemmet med spejle

Enkelthed i hverdagen er, hvad FROST arbejder for hver dag. Med missionen om at designe og producere interiørtilbehør i høj kvalitet, der holder i flere generationer, har brandet en mere miljørigtig t... Læs mere
Nyhed: Jacobsen Møbler præsenterer GOD NAT

Nyhed: Jacobsen Møbler præsenterer GOD NAT

Jacobsen Møbler lancerer nu sengebrandet GOD NAT. Kvalitetssengene er udviklet og produceret i Danmark med respekt for klassisk design, indbydende kvalitetsmaterialer og godt møbelhåndværk. Kollektion... Læs mere
Inspiration: Gør dit hjemmekontor funktionelt og hyggeligt

Inspiration: Gør dit hjemmekontor funktionelt og hyggeligt

Hjemmekontoret kan ofte blive et mere trist og kedeligt hjørne, hvor ingen har lyst til at sidde og arbejde - men ved at bruge lette møbler og enkle opbevaringsmuligheder kan en funktionel arbejdsstat... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.