Trend: Tilføj et strejf af elegance med lysekroner

Trend: Tilføj et strejf af elegance med lysekroner

Lysekronen har endnu en gang fået plads i de danske hjem, og giver det perfekte modspil til det skandinaviske hjem. Når man først tænker på lysekroner, kan tankerne godt blive ledt hen mod gamle dage og en mere traditionel indretning. Du vil stadig kunne finde lysekroner med træk fra de klassiske lysekroner, men som har fået et frisk pust, så de også passer ind i en mere moderne boligindretning.

 

Lysekronen er kendetegnet ved at have flere lamper eller lyskilder sammensat til én lampe. Som oftest er lysekronen også noget større end en enkelt pendel. Derfor er det også helt oplagt at de bruges i større rum, som eksempelvis en entré eller stue, hvor de for alvor kan oplyse rummet. Selvom man ofte hører om de store lysekroner, findes de også i en mindre version, som er helt ideel til mindre rum.

 

Lysekronens historie

Historien om lysekronen kan dateres tilbage til middelalderen, hvor man på et maleri fra 1460 kunne se datidens svar på en lysekrone. Man havde lavet et kryds af træ med en pig gennem enden af hver arm, hvorpå vokslysene var fastgjort. Denne sammensætning blev hejst op i loftet med enten reb eller kæde. Dermed havde man defineret, hvad en lysekrone var – en dekorativ lyskilde fastgjort i loftet.

Selvom denne lysekrone var meget simpel, var den mest brugt blandt de rige og adelige, og gennem årene er den blevet forfinet væsentligt. Over tiden begyndte man at støbe lysekronerne, hvilket blandt andet betød, at lysekronerne blev større, fik længere og flere arme og dekoreret med flere vedhæng og prismer. Samtidig blev vokslysene udskiftet – først til stearinlys og senere gas og elektricitet.

I dag har lysekronen ikke samme statussymbol, og er ikke kun forbeholdt de rige. Lysekronen bliver i dag brugt som et mere dekorativt element i indretningen – både i private hjem såvel som hoteller og restauranter. Anvendelsen har karakter af at ville skabe en mere unik stil, og samtidig tilføre et strejf af elegance til rummet.

 

Et gensyn med den nye og forbedret lysekrone

Den tunge prismelysekrone, som de fleste af os kender, har over tidens løb fået en moderne opdatering. Selvom man ved de fleste moderne lysekroner vil opdage, at både prismer og krystaller er væk, så findes de stadig. Men langt de fleste nye lysekroner har store glaspærer og kupler, hvilket giver dem et lettere og renere udtryk. Den velkendte dramatik forbundet med en lysekrone er dog ikke gået helt tabt i nyfortolkningerne – de har stadig mange fine og gode detaljer, som vil komme til udtryk.

 

Er du på udkig efter en helt unik lampe med en masse karakter og personlighed? Så fortsæt læsningen, og bliv inspireret til din nye lysekrone.

 

Designlysekronen fra Verpan

 

Verner Panton har gennem tiden designet mange skønne lamper, heriblandt en lysekrone i guld. Designet består af mange spiraler, som hænger fint og giver en illusion af ro og orden. Samtidig skaber den en behagelig spredning af lyset. Lysekronens unikke design tilføjer også et kunstnerisk og kreativt touch til indretningen.

 

Moderne og stilrene lysekroner fra Nuura

         

Nuura har gennem tiden fået manifesteret sig som et kvalitetsbrand hvad angår æstetik og kvalitet – og har også givet deres bud på de moderne lysekroner.

 1. Designer Sofie Refer sig inspirerer af dråberne, der dalede ned fra himlen på en regnfuld dag. Heraf de smukke dråbeformede pendler, som er kendetegnet ved Anoli-kollektionen. ”Den naturlige dråbeform er genkendelig og udtrykker en stor ro”, siger Sofie Refer. Kollektionen er lavet af høj håndværksmæssig kvalitet og i de bedste materialer.
 2. Den prisvindende Miira-kollektion, designet af Sofie Refer. Miira-lysekronen har et klassisk udtryk, og kan både hænge højt og lavt fra loftet. Lysekronens enkle og klassiske form vil samtidig gøre den anvendelig i mange forskellige typer af indretninger, og særdeles velegnet over spise- eller sofabordet.
 3. Designeren, Sofie Refer, har med inspiration fra blomster designet Apiales-kollektionen. Fra den specialproduceret kappe folder de elegante arme sig ud som blomsterstilke og fuldendes af de mundblæste glas, hvorfra lyset vil spredes med ynde og sanselighed.

 

Den iøjnefaldende lysekrone fra Flos

  

Denne skønne lysekrone fra Flos fremstår særdeles iøjnefaldende og luksuriøs med sit stel og klassiske farver. Lysekronen giver indretningen et dramatisk og grafisk blikfang – både slukket såvel som tændt. Samtidig er lysekronen optimal til større rum, som for eksempel store entreer, spisestuer eller festsale. Lampen har en flot udstråling og giver et næsten majestætisk udtryk, når den er tændt.

 

Gå på opdagelse i vores skønne udvalg af lysekroner

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 12-15

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag kl. 11.00 - 16.00 

Aktuelt

Dit hjem - Juli 2022

Dit hjem - Juli 2022

Dit hjem - Juli 2022

... Læs mere
Sommeraftener med nye muligheder

Sommeraftener med nye muligheder

De varme sommeraftener og de smukke solnedgange, som vi alle længtes efter, er lige om hjørnet. Forlæng dine aftener ude i haven eller på terrassen med en trådløs lampe. På den måde slipper du for bes... Læs mere
Trend: Giv uderummet ekstra glød med et ildfad

Trend: Giv uderummet ekstra glød med et ildfad

Der findes næppe noget hyggeligere end at kunne samle familie og venner rundt om et ildsted på en lun sommeraften, hvor nærvær og hygge virkelig er i højsædet. Der er noget helt særligt over duften af... Læs mere
Sådan indretter du dit udeområde med havekrukker

Sådan indretter du dit udeområde med havekrukker

Kalenderen siger endelig sommer og det er tid til at opgradere dit udeområde, og her kan havekrukker gøre en kæmpe forskel. Med havekrukker kan du skabe en helt bestemt stemning i dit udeområde. Opbyg... Læs mere
Trend: Tilføj et strejf af elegance med lysekroner

Trend: Tilføj et strejf af elegance med lysekroner

Lysekronen har endnu en gang fået plads i de danske hjem, og giver det perfekte modspil til det skandinaviske hjem. Når man først tænker på lysekroner, kan tankerne godt blive ledt hen mod gamle dage ... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.