Trend: Indret med Japandi

Trend: Indret med Japandi

 

Japandi er en sammentrækning mellem japansk og minimalisme og skandinavisk funktionalitet. Det kan måske lyde som to ret forskellige verdener, men faktisk er mødet mellem skandinavisk og japansk designstil slet ikke så skør og slet ikke nogen ny fusion. Læs videre og bliv inspireret.

 

Japandi som stilart

 

Japansk og skandinavisk design er to stilarter, som taler godt sammen grundet de mange fællestræk med fokus på minimalisme og det gode håndværk. Brugen af det lyse træ, naturlige materialer, rolige farver og det solide design er de primære punkter, hvor de to stilarter mødes og bindes sammen.

Den skandinaviske stil har i mange år været genkendt ved sine minimalistiske og rene linjer, brug af få ting og sine lyse farver. I Japandi stilen udfoldes dette udtryk gennem det japanske islæt, som bliver inkluderet gennem flere naturmaterialer såsom bambus, siv og græs. Samtidig vil man også kunne opleve papirlamper og dekorative elementer såsom træsnit og keramik.

Den japanske indflydelse på boligindretningen giver ikke kun mulighed for lyse træsorter og naturlige materialer – men åbner samtidig op for nye farvetoner, som inkluderer en række dybere toner som grøn, okker og blå. Derved bliver der også pustet mere liv ind i det ellers lidt ferske look, som har fyldt meget de sidste par år.

Husk, at der stadig ikke helt bliver sagt helt farvel til den elegante beige, men brug de ”nye” toner til at løfte stemningen i indretningen – eksempelvis gennem store grønne planter og farverigt kunst og tilbehør.

 

Godt håndværk og en mere miljørigtig indretning

 

Som nævnt tidligere, er fællesnævneren for de to stilarter – den skandinaviske og japanske – måden, hvorpå materialer, former og farver spiller sammen på en balanceret og rolig måde. Alt sammen med fokus på at komme ned i tempo og lade ens omgivelser bidrage til at skabe ro gennem den enkelte og rene æstetik samt en høj funktionalitet.

Både Danmark og Japan er kendte for deres gode håndværk og klassiske designs, som både er tidløse og har høj funktionalitet. Både formsprog og kvalitet gør, at man kan foretage mere ansvarlige valg i forhold til indretning med produkter, der både er holdbare og æstetiske gennem flere år.

 

Sådan kan du indrette med Japandi hjemme hos dig

Dansk design rummer i forvejen en god bid af Japan og japansk design, og man kan hurtigt og nemt indføre elementer passer ind i den skandinaviske stil. Når du ønsker at indrette med Japandi stilen, bør man blandt andet have fokus på:

 • En gennemgående brug af samme materialer, træsorter samt farver.
 • Overvej at bruge naturlige materialer såsom hør, siv og rispapir, når der skal vælges nyt interiør.
 • Hav en lysere farve som byggestenen, og udbyg det gennem flere afdæmpede og balancerede toner.
 • Inddrag genstande såsom træsnit, rispapirlamper og store planter i indretningen.
Skriv en kommentar

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.30
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag: 11:00 - 16:00

Aktuelt

Inspiration: Årets Mandelgave – der glæder år efter år

Inspiration: Årets Mandelgave – der glæder år efter år

Mandelgaven er en fast tradition hos mange familier, og især hos børnefamilierne. Det kan være svært at købe en mandelgave, fordi gaven skal kunne glæde alle i familien, lige fra oldeforældre til de m... Læs mere
Inspiration: 3 måder, du kan bruge vitrineskabet på

Inspiration: 3 måder, du kan bruge vitrineskabet på

Ved ordet ’Vitrineskab’ vil langt de fleste som oftest tænke på opbevaring af glas og pænt porcelæn, som kun tages i brug ved særlige anledninger. Men det klassiske vitrineskab har fundet vejen ind i ... Læs mere
Inspiration: Sådan pynter du det flotteste julebord

Inspiration: Sådan pynter du det flotteste julebord

Julen er den varmeste tid på året. Måske ikke i vejret, men i stemning. Det er en tid, hvor vi fylder hjemmet med gæster og de hyggeligste stunder. Vi rykker sammen med vores nærmeste over en god midd... Læs mere
Inspiration: Julegaveidéer til hende

Inspiration: Julegaveidéer til hende

Er du på udkig efter den helt rigtige julegave til hende? Det kan være en julegave til din mor, søster, kæreste eller en god veninde. Ofte vil det være svært at finde den helt rigtige gave til en man ... Læs mere
Inspiration: Julegaveidéer til ham

Inspiration: Julegaveidéer til ham

Hjerternes fest nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at vi snart nærmer os årets største shopping periode, når julegaverne til venner og familie skal indkøbes. Hvor nogen finder julegaveindk... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.