Rengøring og vedligeholdelse af marmor

Rengøring og vedligeholdelse af marmor

Marmor er igennem årene blevet et populært produkt og bruges flittigt i alle hjemmets rum – lige fra gulve, vægge, møbler og boligtilbehør. Marmor ser eksklusivt og elegant ud, og kan fås i alverdens farver. Overfladen kan være behandlet på forskellige måder, man kan eksempelvis få poleret marmor, børstet marmor eller slebet marmor.

Derudover skal man også huske på, at marmor er et skrøbeligt produkt. Behandles og vedligeholdes det ikke korrekt, kan overfladen blive slidt og i værste tilfælde også ødelagt. Da marmor er et naturprodukt, vil hver eneste plade være unikt og varierende i udseendet. Man kan af samme grund også forvente forskellige skønhedspletter, som ikke er omfattet af returretten.

 

Daglig rengøring og vedligeholdelse af marmor

Til den daglige rengøring af marmor produkter kan man nøjes med at benytte en ren og blød mikrofiberklud godt opvredet i lunkent vand, hvor du derefter tørrer efter med en tør og ren mikrofiberklud. Marmors er et porøst materiale, som har en stor sugeevne derfor hvis det spildes væske på bordet, skal det straks tørres op, da væsken ellers suges ind i marmorren og vil i værste fald efterlader synlige pletter.

Ønskes der en større plejning og vedligeholdes af marmor anbefales det at bruge Gaurdian G-Polish. Produktet smøres på møblet i et tyndt og jævnt lag og skal herefter tørre i ca. 15 minutter. Når produktet er tørt, poleres møblet med en tør og ren mikrofiberklud. Hvis en blankere overflade eller ekstra beskyttelse ønskes, gentages behandlingen. Test altid produktet på et ikke synligt sted inden brug.

 

Det skal du under alle omstændigheder undgå

Marmor er mere porøs end mange andre sten arter. Det betyder også, at det skrammes let og ikke kan tåle alt for varme og/eller kolde ting på dens overflade. Derfor anbefales det altid at bruge skærebrætter og bordskåner. Man skal være meget omhyggelig med håndtering af fødevarer såsom væsker, olier samt syreholdige frugter.

Man må aldrig bruge slibende og ætsende rengøringsmidler til rengøringen af dit marmor produkt, da dette vil ødelægge overfladen. Det samme gør sig gældende for kemikalier og ætsende stoffer.

 

Møbler og boligtilbehør af marmor

Er du ikke helt sikker på, om du vil fylde hele dit hjem med det luksuriøse materiale, kan du altid starte med de små detaljer. Du kan eksempelvis udforske Gubis eller HAYS udvalg af boligtilbehør af marmor. Gubi byder blandt andet på de smukke Unbound lamper og TS Column borde, hvor HAY har de populære Rebar borde. Du kan også opfriske hjemmet på en diskret måde med eksempelvis Fritz Hansens Table mirror. Det er et smukt bordspejl med en marmorplade, der også har plads til opbevaring af småting. Lige meget om du ønsker en enkel indretning med få farver eller en lidt mere kompleks indretning, er marmor din ven.

Marmor har et enkelt og elegant udtryk, hvilket giver plads til at kombinere det med andre materialer, såsom messing og træ. Det vil give et eksklusivt og elegant udtryk, og alle materialerne nævnt her er tidløse i forhold til brugen i indretningen.

Føler du dig inspireret eller har du lyst til at se, hvilke indretningsmuligheder marmor byder på, kan du se vores udvalg af marmor produkter her. Har du spørgsmål eller ønskes der yderligere inspiration, er du velkommen i vores butik i Aabenraa.

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 12-15

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Søndag kl. 11.00 - 16.00 

Aktuelt

Bestsellers fra Piet Hein

Bestsellers fra Piet Hein

Er du til klassisk og tidløs design, så shop bestsellers fra Piet Hein og få accessoires til hjemmet, som du ikke behøver skifte ud igen.... Læs mere
Tips og tricks til indretningen af badeværelset

Tips og tricks til indretningen af badeværelset

I takt med at det er blevet mere almindeligt at arbejde hjemmefra, bruger vi også flere timer på vores eget badeværelse. Det giver ofte lysten til at renovere, modernisere og få sat et personligt præg... Læs mere
Pryd din indretning med stilfulde Børge Mogensen stole

Pryd din indretning med stilfulde Børge Mogensen stole

Børge Mogensen var en af Danmarks mest indflydelsesrige arkitekter. Hans vision var at skabe enkle og funktionelle møbler i træ, og med et bevidst behersket formsprog. Samtidig skabte han diskrete møb... Læs mere
Rengøring og vedligeholdelse af marmor

Rengøring og vedligeholdelse af marmor

Marmor er blevet et populært materiale i de danske hjem. Behandles og vedligeholdes det ikke korrekt, kan overfladen blive slidt og i værste tilfælde også ødelagt. Til den daglige rengøring bør man an... Læs mere
Stilren og tidløs julepynt fra Felius, som kan bruges år efter år

Stilren og tidløs julepynt fra Felius, som kan bruges år efter år

Julen er lige om hjørnet, og vi er mange der allerede er begyndt at tænde op i brændeovnen, og finde den varme sweater frem. Mens man sidder midt i december måned, og nyder den varme gløgg og æbleskiv... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.