Inspiration: 5 tips til at skabe et godt børneunivers

Inspiration: 5 tips til at skabe et godt børneunivers

 

Indretningen af børneværelset kan nogle gange være lidt af en mundfuld, når der skal klemmes mange forskellige elementer ind på få kvadratmeter. Selvom det ikke nødvendigvis er det største rum i hjemmet, vil man gerne have plads til både leg med venner, opbevaring af legetøj, soveplads samt et sted til hobbyarbejde og fordybelse. Læs med videre og få vores fem bedste tips og gode råd at skabe et skønt univers til dit barn.

 

1. Rum til at vokse

 

Et barns udvikling kan suse afsted, og ligeledes kan deres behov og interesser skifte som et lyn fra himlen. Vælg derfor de store møbler i en tidløs stil og med mulighed for at kunne genbruges. En god idé er derfor at købe klogt samt tænke langsigtet. Her er sengene fra Manis-h et genialt bud på en fleksibel løsning. De har et simpelt og overskueligt sengesystem, hvor sengens delelementer kan udskiftes. Manis-h er dermed klar til de omskiftelige behov, hvor man kan gå fra briks til seng; fra juniorseng til stor seng; fra seng til halvhøjseng, til køjeseng, til højseng – og tilbage igen. Det betyder, at man altså har en seng, som kan genanvendes og rent faktisk kan følge med barnets stadier gennem hele barndommen og teenageårene.

 

2. Smarte opbevaringsløsninger

 

Gulvpladsen kan være sparsom, så derfor er det altafgørende at tænke kreativt og i flere niveauer, når det gælder opbevaring. Udnyt rummet fuldt ud ved at vælge møbler med indbygget opbevaring. Det kunne f.eks. være senge med skuffer, slagbænke, kasser med låg, der også kan bruges som siddepladser. Derudover er det smart at placere møblerne i øjenhøjde med barnet, så det selv kan gribe fat i legetøj og sætte det på plads igen. Se eksempelvis disse flotte kurve fra OYOY. Sidst, men ikke mindst er vægopbevaring også en fin måde, hvorpå man kan spare pladsen på gulvet – undersøg bl.a. hylder, opbevaringskasser, dekorative udstillingsmøbler til dukker eller biler, knager og knagerækker.

 

3. Sjov, spas og fest på væggene

 

Børn er ellevilde med farver. Farver og mønstre er med til at stimulere sanserne, hvilket øger vores kreativitet og bringer humøret helt i top. Dog skal man også have med i tankerne, at der ofte er mange ting og sager i forskellige farver på børneværelset. Herved kan det skabe mere ro at male væggene i mere neutrale, lyse farver. Derefter kan du give den gas og eksempelvis vælge et spændende tapet til en af væggene – se f.eks. dette fra Ferm Living. Det betyder også, at det er nemmere at skifte udsmykningerne ud, når barnet får andre interesser og bliver ændre. At klistre wall stickers op og dekorere med plakater, billeder og vægtæpper er også gode muligheder for at bringe liv, fest og farver ind på børneværelset.

 

4. Belysning med intentioner 

 

Lyset i et rum kan have stor betydning for trivslen hos både voksne og børn. Jo mere dagslys man kan få ind i børneværelset – jo bedre. Derudover er det en god idé at overveje, hvad belysningens formål skal være. Man kan både montere en eller måske endda flere loftslamper, der giver et diffust lys, mens man også kan have en lampe til et skrivebord, hvor barnet kan sidde og fordybe sig med hjælp fra en mere skarp og præcis lyskilde. Derudover kan man også supplere med en natlampe, der giver et mere mildt, svagt lys, så barnet kan besøge drømmeland og få en god nats søvn.

 

5. Kreativ ruminddeling

 

Sidste gode råd er at ruminddele de få kvadratmeter, der er til rådighed. Her kan en oplagt mulighed være en højseng, som kan få værelset til at virke større ved pludselig at skabe et rum nedenunder sengen med plads til en hule, legestation eller andet opbevaring. Et blødt underlag kan også både være smart i forhold til barnets sikkerhed, men det kan også hjælpe med at afgrænse rummet i mindre dele. En sengehimmel eller et telt i flettet rattan fra Ferm Living kan også skabe gemmesteder på børneværelset, hvor børnene kan lege, læse, slappe af og slippe kreativiteten løs.

 

Gå på opdagelse i vores skønne børneunivers her.

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.00
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Første og sidste søndag i måneden: 11:00 - 16:00

Aktuelt

3 tips til pladsbesparende indretning af entréen

3 tips til pladsbesparende indretning af entréen

Din entré er det første rum, du møder i dit hjem, og det er også her, dine gæster danner sig et førstehåndsindtryk af din bolig. Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje indretningen af lige ... Læs mere
Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

I år har den anerkendte arkitekt og designer Arne Jacobsen 120-års jubilæum. Han blev født d. 11. februar 1902 og har gennem sin levetid sikret sig en solid plads i den danske designhistorie som væren... Læs mere
Montana bliver 40 år

Montana bliver 40 år

Her fra Jacobsen Møbler vil vi gerne ønske Montana et stort tillykke med de 40 år – en inspirerende milepæl og bedrift, som de nu har med i bagagen. Montana Furniture er et brand, der giver dig uendel... Læs mere
Guide: Den store belysningsguide

Guide: Den store belysningsguide

Lamper kan hurtigt gå hen og blive et stort og uoverskueligt projekt. Der findes mange fagord i lampeverdenen, og samtidig er der mange ting, som skal tages med i overvejelserne når man skal indrette ... Læs mere
Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Sommeren er ved at være ovre, og tiden vi bruger udendørs, bliver mindre. Inden længe skal haven, terrassen samt havemøbler gøres klar til næste sæson. Selvom du måske har havemøbler, der er vedligeho... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.