Guide til et minimalistisk hjem

Guide til et minimalistisk hjem

Minimalistisk boligindretning er kendetegnet ved de rene linjer og en rød tråd. Hovedformålet med en minimalistisk boligindretning er at skabe ro med simple og enkle møbler og boligtilbehør. Der er ofte brugt enkelte farver, og som regel er der en række farver, man holder dig til. Med andre ord er grundtanken bag minimalistisk boligindretning ”Less is more”.

 

Opbevaring

Med grundtanken ”Less is more” og at alle overflødige ting skal fjernes, er opbevaring i et minimalistisk hjem en vigtig del. Du kan f.eks. brug dette smukke reolsystem fra Moebe til, at organisere dine ting, så det kun er de enkle og simple ting der står fremme, og rodet er gemt væk.

 

Få møbler

I minimalistisk indretning skal alle møbler have et formål, og få møbler skal sættes i centrum og være fokusset i det pågældende rum. En sofa er ofte omdrejningspunktet i stuen og en minimalistisk sofa er præget af rene linjer, et stramt design i grå/sort/hvide toner. Her er tre gode bud på sofaer der er oplagt i et minimalistisk hjem.

 

Minimalistisk spisestue

En minimalistisk spisestue er karakteriseret ved store åbne rum med højt til loftet. Der er rene linjer, neutrale farver og geometriske elementer. Ofte er en minimalistisk spisestue helt hvid enten med hvide vægge, lofter eller gulve. For at skabe kontrast til det hvide rum, er brugen af sorte møbler et klassisk minimalistisk træk. Der er tilmed fokus på, at hvert enkelt møbel har et formål og at håndværket er i centrum. Her har vi fundet tre flotte sorte spisebordsstole, som kan give et minimalistisk touch til spisestuen.

 

God og enkelt belysning

Belysning er et centralt element i den minimalistiske indretning. Udnyttelsen af det naturlige lys i store rum kan gøre rummet charmerende og indbydende. Vi må dog ikke glemme det kunstige lys, for det har bestemt og en stor rolle. Hvad end det er en pendel, gulvlampe eller bordlampe er det fælles for dem alle, at de har rene linjer, et elegant udtryk og kan fremstå som et tydeligt element for sig selv.

 

Tone-i-tone

Når det kommer til badeværelset, fungerer minimalistisk indretning fænomenalt. Tone-i-tone og rene linjer fungerer til de fleste badeværelser og især små badeværelser. At skabe et minimalistisk univers på badeværelset kan gøres enkelt. Brug få enkle farver, skab rene linjer og gem rodet væk. På billederne nedenfor er der vist to gode eksempler på hvordan et minimalistisk badeværelse kan se ud. Her er der brugt elementer fra Nichba Design, som skaber en god kontrast med det sorte og hvide.  

 

 

Boligtilbehør/Spejle

Der skal være styr på detaljerne, og der må ikke være for mange unødige accessories til stede. Dette betyder dog ikke, at der slet ikke må være nips ting til stede. Geometriske former går igen, og der findes mange fine nips ting som kan give din indretning noget kant. Spejle er en rigtig god måde, at give de barre vægge noget liv uden at det tager fokusset helt. Blandt andet disse smukke og enkle spejle fra Kristina Dam. By Lassens velkendte Kubus lysestager er perfekte til det minimalistiske hjem. Med dens rene linjer og stramme look kan den give liv et rummet uden at være alt for prangende.  

 

Tre brands du ville kunne lide

Moebe

 

Moebe designer minimalistisk produkter med fokus på de essentielle funktioner. Deres vision er at holde deres design så simpel som muligt, men samtidig forsætte den skandinaviske design filosofi. Moebe er til det minimalistiske og modern hjem, hvor der er fokus på rene linjer. 

 

By Lassen 

 

By Lassen er navnet på en ganske enestående designvirksomhed med danske rødder. Det er primært de to talentfulde arkitekter og brødre Mogens Lassen og Flemming Lassen, der er kommet med ideerne for mange år tilbage. I dag består sortimentet hos By Lassen af et bredt udvalg af enkelt tilbehør og skønne møbler til hjemmet. Udover de to brødre, så gør By Lassen også meget ud af at arbejde sammen med andre danske designere.

 

Kristina Dam

 

Kristina Dams design er simple, men med en stærk grafisk detalje, der får deres produkter til at stå i fokus og skabe atmosfære. Kristina Dams mål er at udvikle tidløse og varige designs gennem monokromatiske løsninger, som mellem den grafiske detalje og de naturlige materialer, fremstår som deres version af nordisk minimalisme.

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 12-15

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30.
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00.
 • Første & sidste søndag i måneden 11:00 - 16:00

Aktuelt

Få inspiration fra Ferm Living SS21 kollektion

Få inspiration fra Ferm Living SS21 kollektion

Det danske designbrand ferm LIVING nye SS21 kollektion består af møbler, belysning og interiør, som omfavner bløde, organiske former og neutrale jordfarver, der spænder lige fra sort til let sandfarve... Læs mere
Inspiration til havehygge

Inspiration til havehygge

Sommer = udendørs aktiviteter, lange lyse aftener og hyggelige grillaftner i venners selskab. Så hvorfor ikke gør lidt ekstra ud af dit uderum og skab en hyggelig sommerstemning, med få enkle hjælpemi... Læs mere
Opskrift: Skønne sommerdrinks

Opskrift: Skønne sommerdrinks

Skønne sommerdrinks, der med sikkerhed er et hit til sommerfesten, som en skøn dessert cocktail eller bare en aperitif inden maden. Få opskriften på den lækre og syrlige rabarber drink, og en klassisk... Læs mere
Inspiration: 3 magiske børneværelser

Inspiration: 3 magiske børneværelser

I børneværelset er alt muligt. Det er her, modige piger og drenge kan vove sig ind i deres fantasis fjerne lande og få et pusterum fra omverdenens udfordringer – det er et fristed, hvor det kun er der... Læs mere
Guide til Art Deco stil

Guide til Art Deco stil

Art deco er en dekorativ stilart, som er kendetegnet af bløde geometriske former, dæmpede og metalliske farver kombineret med kontrastfulde sort/hvide mønstrer. Her er 4 tips til at få en art deco sti... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.