Guide til Art Deco stil

Guide til Art Deco stil

Art deco er en forkortelse for ”art decoratif”, der betyder dekorativ kunst på fransk.  Stilen beskrives bedst som dekorativ modernisme, og handlede om at skabe dekorativt design med vægt på funktionalitet og elegance. Stilarten sammenblander mange forskellige stilarter såsom modernisme, Bauhaus og inspiration fra flere afrikanske kulturer. Art deco-stilen er kendetegnet af bløde geometriske former, dæmpede og metalliske farver kombineret med kontrastfulde sort/hvide mønstrer.

Art deco kom især til syne i Europa og USA i løbet af 1920’erne og 30’erne. Efter 1. verdenskrig havde folk brug for forandring, og samtidigt trådte USA ind i en æra med optimisme og fremgang, hvilket blev afspejlet i indretningen af hjemmet. Art deco-stilen blev brugt til at vise denne fremgang, i form at dens elegance og ekstravagance.

Her 100 år senere er det de færreste, som bor ligesom i 1920’erne og 30’erne. Men vi ser flere og flere som tager dele af art deco-stilen med ind i indretningen, og flere forgreninger af den luksuriøse stil. Virksomheder som kan fremhæves for deres moderne version af stilarten, er Gubi og &Tradition som har skabt elegante og overdådige kollektioner i art deco-stilen.

 

Indret med art deco

Det gode ved stilarter er, at man kan plukke hist og her for at skabe sin egen unikke stil. Her er et par idéer til hvordan du kan inkorporere art deco i dit hjem.

Farver

Mal væggene med neutrale farver som f.eks. dæmpede nuancer af grå, beige, fløde eller brun. De neutrale farver giver plads til mere dramatiske og farvestrålende møbler, hvilket er et af de mest fremtrædende elementer af art deco-stilen.

Art Deco farver

 

Gyldne detaljer

Gyldne elementer er et klassisk art deco-kendetegn, som har fået det helt store comeback de sidste par år. Oprindeligt var art deco-stilen forbeholdt til eliten, da de gyldne materialer var kostbare, men i takt med udviklingen er de gyldne elementer blevet mere tilgængelige og prisvenligt. I dag bruges kobber og messing i flittigt i den nordiske indretning. Indret med få gyldne detaljer for at tilføre indretningen et præg af elegance.

Messing detaljer

 

Velour

Førhen blev det bløde tekstil kun anvendt af de adelige og kongelige, da produktionen af velour var særdeles omkostningsfuld. Art deco-stilen tog det bløde tekstil til sig, og i 2016 fik velour det helt store comeback i både mode- og indretningsverdenen. Skab et blikfang med velour i indretningen uanset om det er i møbler, tæpper eller lange bløde gardiner. Velour er et meget slidstræk tekstil, hvilket gør det optimalt til hjem med børn og kæledyr.

Art deco velour

 

Organiske former

En god måde at få de organiske former fra Art Deco’en ind i hjemmet er i form af runde spejle. Hæng et eller flere spejle op i stuen og brug det som et kunstnerisk element i stedet for plakater og malerier. De smukke spejle vil samtidigt også få rummet til at se større ud. De senere år kan vi også se en stor tendens indenfor runde borde. Et rundt bord kan være en optimal måde at udnyttet meget plads eller mangel på samme.

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 12-15

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30.
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00.
 • Første & sidste søndag i måneden 11:00 - 16:00

Aktuelt

Få inspiration fra Ferm Living SS21 kollektion

Få inspiration fra Ferm Living SS21 kollektion

Det danske designbrand ferm LIVING nye SS21 kollektion består af møbler, belysning og interiør, som omfavner bløde, organiske former og neutrale jordfarver, der spænder lige fra sort til let sandfarve... Læs mere
Inspiration til havehygge

Inspiration til havehygge

Sommer = udendørs aktiviteter, lange lyse aftener og hyggelige grillaftner i venners selskab. Så hvorfor ikke gør lidt ekstra ud af dit uderum og skab en hyggelig sommerstemning, med få enkle hjælpemi... Læs mere
Opskrift: Skønne sommerdrinks

Opskrift: Skønne sommerdrinks

Skønne sommerdrinks, der med sikkerhed er et hit til sommerfesten, som en skøn dessert cocktail eller bare en aperitif inden maden. Få opskriften på den lækre og syrlige rabarber drink, og en klassisk... Læs mere
Inspiration: 3 magiske børneværelser

Inspiration: 3 magiske børneværelser

I børneværelset er alt muligt. Det er her, modige piger og drenge kan vove sig ind i deres fantasis fjerne lande og få et pusterum fra omverdenens udfordringer – det er et fristed, hvor det kun er der... Læs mere
Guide til Art Deco stil

Guide til Art Deco stil

Art deco er en dekorativ stilart, som er kendetegnet af bløde geometriske former, dæmpede og metalliske farver kombineret med kontrastfulde sort/hvide mønstrer. Her er 4 tips til at få en art deco sti... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.