Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

I år har den anerkendte arkitekt og designer Arne Jacobsen 120-års jubilæum. Han blev født den 11. februar 1902, og har gennem sin levetid sikret sig en solid plads i den danske designhistorie som værende en mester inden for den skandinaviske modernisme. Arne Jacobsen efterlader et enormt eftermæle med hans mange arkitektoniske værker og møbeldesigns, der stadig står knivskarpt den dag i dag.

 

Arne Erik Jacobsen er vokset op på Østerbro og er udannet på Arkitektskolen ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1927, og allerede to år efter vandt han konkurrencen om ”Fremtidens Hus” i 1929. Her fremviste han progressive visioner om at skabe en sammenhængskraft i sine designs med fokus på funktionalitet, forenklede linjer og en indbygget æstetisk skønhed. Dette ser vi også i hans mange berømte byggerier heriblandt Bellevue Strandbad, Bellavista, Bellevue Teater, Radisson Blu Royal Hotel (førhen SAS Royal Hotel), Nationalbanken og Århus Rådhus.

Som hyldest til den innovative multikunstner har vi her hos Jacobsen Møbler samlet nogle af vores favoritter designet af Arne Jacobsen. Læs med videre og bliv inspireret.

 

I anledningen af Arne Jacobsens 120-års jubilæum har &Tradition produceret to specialudgaver af den skønne Bellevue AJ7 gulvlampe, der på fineste vis spejler sig i originalen. Bellevue blev produceret for første gang i 1929, hvilket signalerede begyndelsen på minimalismens indtog i Danmark. Lampen har en elegant silhuet med rene linjer samt en fleksibel svanehals, der gør den ideel som læselampe eller som følgesvend ved lænestolen i stuen. 

 

7’eren fra Fritz Hansen (Serie 7TM)

Den klassiske Serie 7 stol er designet af Arne Jacobsen i 1955 og har i særdeleshed opnået ikonisk status. Den findes nu også i en version til både børn og junior. Stolens unikke form er utrolig alsidig og har masser af karakter. Den er kendetegnet ved sine bløde kurver med en fleksibel skal, der er lavet af formpresset finér samt slanke ben. Giv plads til børnene ved bordet uden at gå ned på æstetik, da børnestolen og den lidt højere junior-variant passer perfekt ved siden af den originale model. 

 

Mayor Sofa fra &Tradition

I 1939 vandt Arne Jacobsen sammen med Flemming Lassen en konkurrence om at tegne et nyt rådhus, bibliotek og teater i Søllerød (Rudersdal). Herved designede de også et bryllupslokale til rådhuset – inklusiv møblement – hvor Mayor sofaen indgik i det venterum, som parret kan sidde i, inden de skal giftes. Det enkle look samt det høje, lodrette ryglæn er den dag i dag stadig med at fange opmærksomhed og inspirere designelskere rundt om i verden.

 

Dot Skammel, AJ Sidebord og AJ Puder fra Fritz Hansen

En enkel siddeplads med et smukt, moderne og sofistikeret udtryk, som altid passer utrolig godt til hverdagens strabadser. Både på kontoret eller ved spisebordet er Dot skamlen optimal at have stående. Rullebord, barvogn og sidebord i ét møbel er netop, hvad AJ Trolley er. Raffineret bord i rustfrit stål, som Arne Jacobsen oprindeligt designede med tankerne om at kunne nyde sin te på den mest elegante facon. Det er derudover meget få, der ved, at Arne Jacobsen faktisk også kreerede mønstre til tekstiler såsom puder. Tassel puderne har et unikt mønster skabt ud fra en matematisk formel, mens de også har et afslappet samt stilfuldt udtryk. 

 

Er du nysgerrig og ønsker at se flere designs fra Arne Jacobsen? Så kan du se vores store udvalg fra diverse brands og producenter lige her.

Skriv en kommentar
banner

Åbningstider

Kundeservice

 • Åben alle hverdage kl. 10.00-15.00
 • + 45 69 15 62 00

 • Tryk 1 for Kundeservice
 • Tryk 2 for Rådgivning

Butik

 • Mandag - fredag kl. 10:00 - 17:30
 • Lørdag kl. 10:00 - 16:00
 • Første og sidste søndag i måneden: 11:00 - 16:00

Aktuelt

3 tips til pladsbesparende indretning af entréen

3 tips til pladsbesparende indretning af entréen

Din entré er det første rum, du møder i dit hjem, og det er også her, dine gæster danner sig et førstehåndsindtryk af din bolig. Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje indretningen af lige ... Læs mere
Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

Arne Jacobsen har i år 120-års jubilæum

I år har den anerkendte arkitekt og designer Arne Jacobsen 120-års jubilæum. Han blev født d. 11. februar 1902 og har gennem sin levetid sikret sig en solid plads i den danske designhistorie som væren... Læs mere
Montana bliver 40 år

Montana bliver 40 år

Her fra Jacobsen Møbler vil vi gerne ønske Montana et stort tillykke med de 40 år – en inspirerende milepæl og bedrift, som de nu har med i bagagen. Montana Furniture er et brand, der giver dig uendel... Læs mere
Guide: Den store belysningsguide

Guide: Den store belysningsguide

Lamper kan hurtigt gå hen og blive et stort og uoverskueligt projekt. Der findes mange fagord i lampeverdenen, og samtidig er der mange ting, som skal tages med i overvejelserne når man skal indrette ... Læs mere
Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Plejeguide: Havemøbler over vinteren

Sommeren er ved at være ovre, og tiden vi bruger udendørs, bliver mindre. Inden længe skal haven, terrassen samt havemøbler gøres klar til næste sæson. Selvom du måske har havemøbler, der er vedligeho... Læs mere

Instagram

             Jacobsen Møbler Aabenraa

             banner

             Besøg vores store butik i Aabenraa

             I Aabenraa finder du vores store butik på 3300 kvm. Vi står altid klar til at give dig en personlig og tryg betjening, hvor det kun er dig, der er i fokus. Sammen finder vi ud af hvilke produkter, der kan fuldende dit hjem – uanset om det er nye møbler eller moderne interiør i populære designs, der skal sætte prikken over i’et.

             Du er velkommen til at kigge igennem vores store sortiment her i webshoppen og blive inspireret. Vil du gerne have personlig vejledning, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores fysiske butik i Aabenraa, som er åben alle dage. Vores kunder er det vigtigste for os, og vi sætter en ære i at give en god, personlig og tryg service – uanset om du køber online eller i vores fysiske butik.